La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Economia Municipal

El Ministeri d'Hisenda beneeix el Pla d'Ajust i farà possible obtenir un préstec de 36,7 milions d'euros

El PSC afirma que 'si la Generalitat hagués pagat els 33 milions d'euros que deu a la ciutat, no hauria calgut recórrer a aquest pla d'ajust i endeutar més la ciutat de Reus'

02/05/2012 | Per Joan Carrion

Carles Pellicer i Joaquim Enrech, aquest matí a l'Ajuntament de Reus.

Carles Pellicer i Joaquim Enrech, aquest matí a l'Ajuntament de Reus.

Segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Joaquim Enrech, 'esperem que a partir de finals d'aquest mes es pugui començar el procés de pagament de les més de set mil factures que l'Ajuntament de Reus té pendents de liquidar. Aquest deute amb els proveïdors es convertirà en un deute financer, però almenys podrem pagar les quantitats pendents', ha manifestat el regidor Enrech. L'Alcalde ha explicat que 'he fet una ronda de trucades a la resta de partits que són a l'oposició per tal d'informar-los d'aquesta notícia tan important per a nosaltres. En certa manera, aquests diners -encara que es tracti d'un préstec que s'ha de tornar a 10 anys- serà una bona manera de fer política d'ocupació a la ciutat perquè hi haurà empreses que no caldrà que tanquin les portes perquè podran cobrar aviat'. Pellicer ha aprofitat el moment per comentar que 'hi ha hagut partits que no van entendre aquest tema -en una clara al.lusió al Partit dels Socialistes- i no hi van donar suport a aquesta petició quan la vam presentar'.

Enrech ha explicat que 'la quantitat que ens han aprovat és una mica inferior a la que havíem demanat, en concret dels 37,3 milions d'euros sol.licitats, seran 36,7 mlions perquè hi ha un 2 per cent de proveïdors que no han fet tots els tràmits per sumar-se a les condicions demanades pel Ministeri'. Recordem que els proveïdors havien de ratificat aquests deutes durant un termini concret de dies per justificar les diverses factures. Joaquim Enrech ha explicat que 'no volem que la situació es torni a repetir i ja hem adoptat mesures i sistema de control per tal de corretgir-ho'. L'acceptació del préstec serà un tema 'sobrevingut' al Ple que se celebrarà aquest proper divendres, una tramitació necessària per iniciar el procés de confirmació del citat préstec.

Per la seva part, el grup municipal del Partit dels Socialistes ha emès una nota de premsa en la que 'ha expressat la seva satisfacció pel fet que més de 700 proveïdors de l’Ajuntament de Reus puguin percebre les quanties que el consistori els deu i que s’eleven a quasi 37 milions d’euros. Aquesta és la primera de les conseqüències que suposarà per a la nostra ciutat el fet que el Ministeri d’Hisenda hagi aprovat el pla d’ajust presentat per la nostra ciutat'.

Segons aquest comunicat, Eles socialistes 'volen recordar, no obstant, l’important cost financer que suposarà per a la ciutat el poder gaudir d’aquests recursos necessaris per fer front als deutes. De la mateixa manera'. El portaveu socialista, Andreu Martín, “lamenta profundament que hagi estat necessari recórrer a aquest pla d’ajust  davant la evident incapacitat del govern municipal de aconseguir que la Generalitat pagui a Reus els 33 milions d’euros que ens deu”. Martín ha recordat que “si la Generalitat hagués pagat el que ens deu, aquest pla d’ajust no hagués calgut i ens estalviaríem el crèdit i els elevats interessos que haurem d’assumir a partir d’ara”.  

 

Notícies relacionades
POLíTICA | Ajuntament de Reus
El 'grup' Ajuntament de Reus té pendents de pagar 7.450 factures per un import de 37,3 milions d'euros

23/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El dia 1 de gener d'aquest any 2012, l'Ajuntament de Reus tenia per pagar a proveïdors un total de 37.391.290,61 milions d'euros en factures corresponents a despeses realizades des del propi Consistori i a tota la resta d'empreses públiques municipals.

VIDA MUNICIPAL | Ajuntament de Reus
L'Ajuntament de Reus retalla 4,8 milions d'euros reduint despeses de personal, subvencions i programes culturals

26/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'equip de govern municipal format per CiU i el PP portarà demà al Ple Municipal un Pla d'Ajust que contempla la reducció de 4,8 milions d'euros de la despesa municipal per aquest any 2012.

VIDA MUNICIPAL | Ple
L'economia municipal centra un ple amb crítiques creuades entre el govern i tota l'oposició

27/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El Ple Extraordinari -i urgent- celebrat aquest matí a l'Ajuntament de Reus es preveia certament mogut. Però aquestes previsions s'han vist alterades en bona part perquè si en el moment de començar la sessió plenària semblava que foren els treballadors municipals qui farien acte de presència per tal de mostrar la seva protesta pel Pla d'Ajust que ha redactat l'equip de govern, al final la polèmica ha vingut donada pel dur enfrontament que hi ha hagut entre CiU i el PP d'una banda, i el PSC, Ara Reus i la CUP de l'altra.