La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | L'empresa aportarà la mateixa quantitat de productes que reculli aquesta entidat solidària

El Banc d'Aliments organitza una recollida d'aliments al centre comercial Carrefour

30/04/2012 | Per NW Revista de Reus

La regidora Montserrat Vilella acompanyada de Pedro Ormazábal i Carlos Gea, avui a l'Ajuntament de Reus.

La regidora Montserrat Vilella acompanyada de Pedro Ormazábal i Carlos Gea, avui a l'Ajuntament de Reus.

 L’objectiu de la jornada és pal·liar les necessitats dels col·lectius més desafavorits i en risc d’exclusió social. En el cas de Reus, s’habiliarà una taula de bancs d’aliments a l’hipermercat Carrefour de l’avinguda de Marià Fortuny on els voluntaris de l’entitat recolliran els queviures que es donin. Posteriorment, serà el Banc d’Aliments de Tarragona l’encarregat de repartir-los entre les organitzacions amb les quals col·labora.

Carrefour ha anunciat que igualarà els quilos d’aliments que la ciutadania dipositi en aquesta taula, de manera que es doblarà la quantitat que es lliurarà al Banc d’Aliments. L’any 2011, la Fundación Solidaridad Carrefour va lliurar a la Federació de Bancs d’Aliments més de 2,5 milions de quilos de menjar a tot l’estat. D’aquests, la meitat provenien de les dues jornades de recollida d’aliments fetes al maig i al novembre, als quals call sumar 1,3 milions de quilos, donats directament per la companyia. A Reus i Tarragona, l'any passat es van recollir 31 mil quilos de productes: la meitat dels quals van ser donats per Carrefout i la resta aportats per la ciutadania.

L’Ajuntament de Reus té entre les seves prioritats el treball per garantir que tothom tingui les necessitats bàsiques cobertes, en matèria d’alimentació, habitatge i ocupació. En aquesta línia, l’Ajuntament dóna suport a les iniciatives que parteixen del món organitzatiu i empresarial i que s’alinien amb aquests objectius. Així mateix, l’Àrea de Benestar prepara el projecte «Recuperació d’Aliments Frescos per a Persones sense Recursos», que consisteix en la recuperació aliments frescos dels grans supermercats i mercats, per després distribuir aquests aliments a les entitats que formen part de la Xarxa d’Aliments de la ciutat, i que reparteixen el menjar entre les persones més necessitades.

La Fundación Solidaridad Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa el Grup Carrefour en matèria d’acció social a Espanya. Dóna suport essencialment, a projectes en benefici de la infància desafavorida, de la integració laboral de persones amb discapacitat i risc d’exclusió i pormou la participació dels seus treballadors en iniciatives socials.