La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | CUP

La CUP crea un fons social per promoure l'ocupació

26/04/2012 | Per NW Revista de Reus

Representants de la CUP i de la banca ètica Coop'57 van presentar el projecte al Casal de la Dona.

Representants de la CUP i de la banca ètica Coop'57 van presentar el projecte al Casal de la Dona.

La CUP de Reus ha presentat aquest dijous el Fons Social Germinem per a la promoció de l'ocupació, l'economia solidària i l'associacionisme popular. Aquest fons es crea per la promesa electoral de la CUP de retornar a la ciutadania de Reus de manera pública i transparent les retribucions dels seus càrrecs municipals que superessin la quantia establerta per l'assemblea de la formació.

El Fons Social Germinem, tal i com ha explicat Jordi Brunet, membre de la CUP, es desvincularà de la candidatura per obrir-la a les aportacions de tota la ciutadania, empreses i institucions. Per aquest motiu, el gestionarà la banca ètica Coop'57, que ha desenvolupat les bases del concurs que serviran per atorgar aquest fons a les entitats i persones que vulguin impulsar una cooperativa o empresa de caràcter social que promoguin l'ocupació, fomentin el cooperativisme, l'associacionisme i la solidaritat en general, i fomentin la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris. Segons ha explicat Raimon Gassiot, de Coop’57, el fons s'estructurarà en dues categories. En la categoria A, el 75% del fons es destinarà al foment de la creació llocs de treball i de la cooperació entre els ciutadans de Reus mitjançant préstecs que ajudaran a crear empreses socials i cooperatives. I en la categoria B, el 25% del fons es destinarà a activitats concretes organitzades per entitats i associacions de la ciutat, que s’adeqüin als criteris esmentats. Els projectes que sol·licitin el suport del fons es podran presentar fins el 31 d'octubre. Un jurat resoldrà els projectes seleccionats.

Raimon Gassiot ha destacat que el Fons Social Germinem "és una idea innovadora que no té precedent en cap població de l’Estat espanyol i que pretén començar a construir una economia que representi una alternativa al sistema capitalista".