La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Es tracta d'una empresa proveïdora de serveis informàtics i farà una inversió de mig milió d'euros

Alsys trasllada la seu de Tarragona a Reus i s'instal·la al Centre Empresarial (CEPID)

La ciutat de Reus compta amb prop d'un miler de treballadors dedicats directament al món de les tecnologies de la informació i les comunicacions i el Consistori anuncia la voluntat de posar en marxa una taula de treball per tal de potenciar aquest sector empresarial

24/04/2012 | Per Joan Carrion

L'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat de Marc Arza -esquerra- i Juan Ramon Guillén -dreta-.

L'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat de Marc Arza -esquerra- i Juan Ramon Guillén -dreta-.

La nova seu d'aquesta companyia "estarà operativa a mitjans del mes vinent i suposarà una inversió de prop de mig milió d'euros", segons ha explicat aquest matí Juan Ramon Guillén, director exeutiu d'Alsys. Fins ara ocupava unes instal.lacions a la zona de Marina Tarraco a la ciutat de Tarragona i a partir d'ara ha decidit aprofitar el potencial existent a l'edifici del CEPID, un espai -conegut tècnicament com un clúster de tecnologies de la informació i de la comunicació- que hores d'ara agrupa un total de 22 empreses del sector, a les quals s'hi sumen les del sector públic amb el Servei de Tecnologies de la Informació de l'Ajuntament de Reus i el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat). Alsys ocuparà un espai aproximat de 200 metres quadrats i encara el futur posant especial èmfasi en l'optimització de costos com ara "la protecció i la integritat de les dades; l'accessibilitat, tant per a l'empresa privada com per a d'administració pública, ja que són la base de qualsevol projecte de futur. Un futur que implicarà liderar la construcció del primer Datacenter del territori", segons ha manifestat Guillén.

Per la seva part, l'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha mostrar molt satisfet d'aquesta nova instal·lació a l'edifici del CEPID i ha anunciat que el "consistori comença a treballar en la possibilitat de crear a la llarga unes noves instal.lacions, una mena de CEPID 2, ja que l'espai actual està pràcticament ocupat. Un projecte que anirà lligat evidentment a les possibilitats econòmiques que tinguem en un futur". D'altra banda, Marc Arza, regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, ha destacat que "el clúster agrupa empreses de totes les tipologies del sector: seguretat informàtica, programació, tractament de dades, manteniment de la xarxa, producció audiovisual, etc i dóna feina a prop de 450 treballadors amb uns 4700 metres quadrats ocupats". Arza ha destacat que "disposem d'un espai certament privilegiat per potenciar aquest sector, ja que tot l'àmbit del parc tecnològic -a la zona del Tecnoparc- està dotada de canalitzacions de telecomunicacions municipal i, en el conjunt de la ciutat de Reus, són més de 50 quilòmetres i la xarxa de fibra òptica abasta més de 400 quilòmetres". 

Arza ha anunciat també que aquest "clúster afavorirà la diversificació econòmica i una nova industrialització de la ciutat i per això volem parlar amb les diferents empreses del sector reusenques i constituir una taula de treball per coordinar les necessitats i la planificació de les actuacions de futur".

Galeria fotogràfica

Noves instal.lacions de l'empresa Alsys a l'edifici del CEPID.