La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL

Vallès: 'La pressió fiscal sobre els ciutadans de Reus augmentarà enguany un 20 %'

El nou secretari de l'Agrupació local del Partit dels Socialistes a Reus diu que 'l'equip de govern confon les polítiques socials amb la beneficència'

23/04/2012 | Per NW Revista de Reus

Francesc Vallès, en un moment de la roda de premsa d'aquest matí.

Francesc Vallès, en un moment de la roda de premsa d'aquest matí.

 

El nou primer secretari del PSC de Reus ha afirmat que, en aquests pressupostos, 'es veu clarament com l’equip de govern confon les polítiques socials amb la beneficència quan diu que la partida en serveis socials puja un 5 per cent. No és cert, ja que les polítiques socials han d’incloure els serveis de benestar a les persones, l’educació, la salut, la cultura  i el que hem descobert és que totes aquestes partides disminueixen de forma molt preocupant'. 'Si fem un balanç conjunt -ha dir Vallès- veiem una disminució dramàtica i si a més afegim l’augment de la pressió fiscal i les retallades que ja han aprovat els governs de la Generalitat i de l’Estat, l’escenari és encara més complicat i aboca molts reusencs a una situació de desesperança”.

Francesc Vallès ha recordat que 'entre la pujada de la taxa d’escombraries en un 27 per cent i l’impost de Bens Immobles en un 17 per cent, la pressió fiscal al ciutadà per aquest any s’augmentarà en prop d’un 20 per cent més d’increment, és a dir, els ciutadans pagaran més però en canvi, rebran molts menys serveis'. Vallès ha explicat que a la ciutat hi ha 19.000 pensionistes la paga mitjana dels quals és de 750 euros. “Saben els membres de l’equip de govern que moltes famílies de Reus únicament compten amb la pensió dels avis per tirar endavant?”, s’ha preguntat Vallès qui també ha recordat que a partir d’ara s’augmentarà el pagament dels medicaments, l’euro per recepta,la retallada de 800 euros en les subvencions a les escoles bressol municipal per nen o com la retallada educativa a la nostra ciutat comportarà no només una retallada en la qualitat de l’ensenyament sinó una reducció de quasi 100 professors per Reus'.