La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Investigació d'ofici

El Tribunal de Comptes investiga l'aportació de 300 mil euros que l'Ajuntament va fer a la Fundació Rego l'any 2005

20/04/2012 | Per Joan Carrion

Imatge d'un dels simuladors de vol existents al Centre d'Estudis de l'Aviació, el Cesda.

Imatge d'un dels simuladors de vol existents al Centre d'Estudis de l'Aviació, el Cesda.

El passat dia 3 de febrer es notificava a l'Ajuntament de Reus que el Tribunal de Comptes de Madrid, havia iniciat un expediment d'actuacions prèvies d'ofici sobre la concessió d'una bestreta que el consistori de la capital del Baix Camp va realitzar el mes de juny de l'any 2005, per un import de 300.000 euros. Un any i mig després, la Fundació va retornar aquesta quantitat sense cap retribució la qual cosa ha estat considerada per l'instructor del cas com un préstec sense interessos, la qual cosa hauria provocat un perjudici contra l'administració local. Aquesta actuació del citat Tribunal es porta a terme d'ofici, és a dir, sense que hi hagi hagut prèviament una denúncia sobre aquest fet. 

Segons l'instructor del cas, el fet que no s'haguessin fixar cap mena d'interessos ni s'hagués liquidat cap quantitat per aquest concepte quan la Rego va retornar el capital a l'Ajuntament, suposa un perjudici per a la ciutat. Per contra, pel consistori s'hauria tractat d'una bestreta puntual i no pas d'un préstec sense interessos. L'aportació va ser autoritzada i signada per l'exalcalde Lluís Miquel Pérez i ara, el citat Tribunal haurà d'avaluar la legalitat de l'operació. El govern actual, un cop analitzat l'expedient de l'aportació dels citats 300 mil euros, ha decidit presentar al.legacions a la notificació rebuda des de Madrid, en el sentit de mantenir l'opinió sobre la valoració de l'operació realitzada ans enrere: 'es va tractar d'un bestreta i no pas d'un préstec i l'Ajuntament no en va sortir perjudicat', indiquen fonts municipals consultades per NW Revista de Reus.

Recordem que la Fundació Rego gestiona el Cesda, el Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació de Reus -amb la participació de l'Ajuntament de Reus, la Generalitat de Catalunya i el Col.legi de Pilots de l'Aviació Comercial- i adscrit a la Universitat Rovira i Virgili. La citada fundació va ser fundada sense ànim de lucre amb l'objectiu de desenvolupar un centre innovador en la formació de pilots d'acord amb les noves necessitats tecnològiques pròpies del creixement del trànsit aeri mundial.