La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Empreses

Komkal obre un centre al Mercat del Camp amb una inversió de 3 milions d'euros

L'empresa pública reusenca Amersam n'ha dedicat cinc a la construcció de la nau i urbanització de la zona

19/04/2012 | Per Joan Carrion

La regidora Alicia Alegret ha visitat aquest matí les instal.lacions ubicades al Mercat del Camp.

La regidora Alicia Alegret ha visitat aquest matí les instal.lacions ubicades al Mercat del Camp.

El dimarts 8 de maig obrirà al públic majorista el cash & carry del Mercat del Camp, operat per l’empresa Komkal. Amb una inversió global de 8 milions d’euros, una superfície de 7.500m2, gairebé 5.000 metres d’estanteria i més de 9.000 referències -de les quals 4000 són de licors-, serà l’operador més gran de la demarcació de Tarragona. 

La inversió en xifres

Les obres i l’equipament del negoci han suposat una inversió global de 8 milions d’euros. D’una banda, l’Ajuntament de Reus –a través de l’empresa municipal AMERSAM– ha invertit 5 milions d’euros al Mercat del Camp, en la construcció de la nau i l’adequació i urbanització de l’entorn. Per part de l’empresa propietària de Komkal, Licores Figuerola SA, la inversió és de 3 milions d’euros en les instal·lacions i l’equipament de l’espai.

L’entrada en funcionament del cash & carry suposarà la creació de 10 llocs de treball, que s’afegiran als 35 treballadors que l’empresa ja té a Reus; ara disposa d’un establiment més petit al polígon Mas Ferrer que trasllada la seva activitat a la nova nau del Mercat del Camp.

Una empresa familiar 
'Komkal és la marca de l’empresa familiar Licores Figuerola, especialista en restauració i comerç majorista de licors i alimentació des de 1969. Komkal oferta al professional del sector una àmplia selecció de productes: begudes i licors, aliments frescos, pastisseria, conserves, congelats, xarcuteria, làctics, etc, a més de tots els complements d’hostaleria, neteja i tèxtil', segons ha explicat el gerent de l'empresa Santi Figuerola. Amb la central a Barcelona, Komkal té establiments a Barcelona mateix, a l’Hospitalet de Llobregat i a Reus. La seu de Reus serveix a més de 3.100 clients de tota la demarcació: des del Baix Penedès al Montsià, fins a la Conca de Barberà i el Priorat.

Komkal té una plantilla de 80 treballadors –a causa del trasllat al Mercat del Camp, la plantilla de Reus passa de 35 a 45– i comercialitza més de 9.000 referències de productes. Amb una facturació anual de 50 milions d’euros, el capital de l’empresa és 100% català i al capdavant ja hi ha la segona generació de la família Figuerola.

20 anys de presència a Reus
L’empresa va arribar a Reus el 1992, quan es va instal·lar en un petit local del carrer de Benidorm, on ja hi havia hagut un negoci que es dedicava a la venda a l’engròs de productes alimentaris. Dos anys més tard, el 1993, Komkal es va traslladar al polígon Mas Ferrer, en dues naus que al cap dels anys s’han convertit en quatre al carrer dels Velers. I fins aquest 2012, que el negoci s’amplia i es trasllada al Mercat del Camp, establiment que es convertirà en l’espai més modern de la cadena.

A Reus, l’equipament majorista incorpora un sistema d’estanteria integrada que permet combinar l’espai d’autoservei i magatzem, ampliant considerablement els metres linials d’exposició. L’empresa ofereix 9.000 referències de productes i el magatzem de distribució té capacitat per a 4.000 palets.

Arran de l’obertura al Mercat del Camp, Komkal també amplia l’horari de venda: de dilluns a divendres de 7.30 a 20h i el dissabte de 7.30 a 14h. Amb aquesta nova activitat comercial majorista, es preveu que el moviment de persones i trànsit rodat al Mercat del Camp creixerà de manera considerable, Komkal registrarà una mitjana diària de 500 persones. La inauguració serà el dilluns 7 de maig i l’endemà mateix, el 8 de maig, l’establiment ja obrirà al públic majorista.

'Amb l’obertura de Komkal, el Mercat del Camp fa un salt important en l’objectiu de convertir-se en un centre d’abastiment competitiu, no només de fruites i hortalisses, sinó de qualsevol producte agroalimentari. En un entorn caracteritzat per forts canvis en els hàbits de consum i d’aprovisionament de la població, la nova orientació del Mercat del Camp busca cobrir les demandes dels nous canals de comercialització i de distribuïdors especialitzats, i millorarà les condicions competitives de les empreses que hi estan instal·lades', ha comentat la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Alicia Alegret, qui ha visitat aquest matí aquestes instal.lacions.

El projecte de reforma ha inclòs la canalització del barranc, l’arranjament de les instal·lacions del punt verd, les obres de pavimentació i reurbanització de l’espai, amb un ampli aparcament central i el tancament perimetral del recinte. Per tal de donar cohesió a totes les naus comercials, una pèrgola enllaça i comunica els diferents operadors instal·lats al recinte del nou Mercat del Camp. La nau que a partir d’ara ocupa Komkal manté una continuïtat arquitectònica amb la nau dels pagesos, inaugurada l’any passat. El Mercat del Camp gaudeix d’un emplaçament geogràfic idoni per a ser la gran àrea de centralitat i gravitació intermitja entre Barcelona, Lleida, Castelló i València gràcies a la seva proximitat al Port de Tarragona, a l’Aeroport de Reus, a la futura estació intermodal i a la connexió directa a les principals xarxes de comunicacions viàries.