La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Innova

Els acomiadaments d'Innova acumulen 400 mil euros en indemnitzacions i liquidacions

En aquesta xifra no s'inclou una possible indemnització a l'exdirector de Fira de Reus ja que la seva reclamació està pendent de resolució judicial

02/03/2012 | Per Joan Carrion

Els grup d’empreses municipals Innova ha destinat prop de 400.000 mil euros a liquidar tot un seguit d’indemnitzacions de treballadors que han estat acomiadats entre el mes de juny de l’any passat i el gener d’enguany. Pel que fa als tres grups sorgits després de l’agrupació de societats anònimes municipals, el grup Salut (que inclou l’Hospital de Sant Joan, Sagessa i Rellsa) és qui suma la xifra més gran de diners esmerçats a aquest capítol, després que s’hagin eliminat diversos càrrecs com ara metges, advocats i altre personal directiu. En concret, el total d’euros destinats a aquests acomiadaments s’acosta als 160 mil euros. Entre ells cal destacar l’exgerent de Rellsa, Reus Esport i Lleure, qui hauria rebut prop de 60.000 euros com a indemnització després de ser cessat del seu càrrec.

Pel que fa al grup Econòmic, resta pendent de saber quin serà el resultat de la demanda presentada per l’exdirector de Fira de Reus ja que va recórrer el cessament del seu càrrec tot al.legant un acomiadament improcedent. En aquest capítol, es poden comptabilitzar també altres indemnitzacions a l’empresa municipal Amersam -pertanyent al grup Econòmic- si bé amb unes quantitats molt més baixes de les liquidades en el grup Salut.

D’altra banda, i segons ha pogut saber nwrevistadereus.cat, en el grup EPPEL INNOVA la quantitat que s’ha hagut de pagar als càrrecs acomiadats, s’acosta als 140.000 mil euros, dels quals 126 mil, haurien servit per indemnitzar un apoderat i un director de serveis.

Finalment, a aquestes quantitats caldrà sumar la xifra de 87.000 euros que comportarà la liquidació del sou del fins fa poques setmanes director general de tot el grup d’empreses Innova, Josep Prat. I en aquest cas parlem de liquidació ja que al ser el propi Prat qui va renunciar al seu càrrec, no té dret a cap altra quantitat en concepte d’indemnització.