La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Tecnoparc

Àngel Cunillera: 'No he cobrat res de manera il·legal de Tecnoparc'

18/04/2012 | Per Joan Carrion

Àngel Cunillera -esquerra- en una visita a l'Hospital de Sant Joan el mes de febrer de l'any 2011, acompanyat per Roberto Sabrido, aleshores Director de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición.

Àngel Cunillera -esquerra- en una visita a l'Hospital de Sant Joan el mes de febrer de l'any 2011, acompanyat per Roberto Sabrido, aleshores Director de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición.

"Voldria explicar a l'opinió pública la meva innocència i el mal tracte que he rebut indegudament i sense cap mena de justificació en tota aquesta qüestió de les factures de Tecnoparc". D'aquesta manera contundent s'explica Àngel Cunillera, qui va ser president d'aquesta empresa semipública fins a les acaballes de l'any passat i actualment qüestionat pel fet d'haver cobrat diverses factures de manera presumptament irregular. Cunillera afirma a NW Revista de Reus que porta setmanes "vivint en una mena d'estupefacció insòlita per aquestes acusacions que considero absolutament sense fonament i per estar sotmès a un judici mediàtic en el que molts ja m'han considerat culpable". Estupefacció també provocada -segons aquest conegut empresari reusenc- "pel fet de la celebració d'una Junta General de Tecnoparc en la que ja es va dir que les factures no eren correctes i sense que, en cap moment, se m'hagués consultat o demanat la informació corresponent". "Em sembla que després de més de deu anys treballant -amb molta altra gent- per impulsar diversos projectes de ciutat, les coses haurien d'haver anat d'una altra manera", es lamenta Cunillera.

"He repetit a qui m'ho ha preguntat -i ho tornaré a fer on calgui- que les factures no corresponen a la meva tasca com a president perquè aquest càrrec no era remunerat (segons s'estableix en uns estatuts elaborats per mi mateix), sinó a la feina realitzada tot assumint tasques del que podria ser un director tècnic, comercial o financer perquè Tecnoparc tenia la seva plantilla reduïda a la mínima expressió", explica. Àngel Cunillera es mostra també sorprès i decebut pel fet que "porto molt de temps intentant aconseguir una trobada oficial amb l'Alcalde Carles Pellicer i no ha sigut possible. La vaig sol.licitar el mes de juny de l'any passat (en concret el dia 14) i no he rebut resposta. De fet, la darrera vegada que vaig parlar del tema Tecnoparc amb el senyor Pellicer va ser el dia 1 de desembre de l'any 2008. La veritat és que no sé si algú em vol mal, vull pensar que al final tot haurà sigut un mal son i que la meva contribució en aquests projectes de ciutat hauran servit per alguna cosa", explica Cunillera. 'Estic absolutament convençut que no he cobrar mai res de manera irregular durant la meva etapa al capdavant de Tecnoparc i, de fet, vull destacar que en cap moment la gerència em va fer cap advertència ni cap informe negatiu sobre el fet que el concepte de les factures estès malament. Si el gerent, que era responsable de tramitar els pagaments ha pagat alguna factura que no era correcta, no va fer les coses bé'. Sobre algunes de les indicacions que fa un informe encarregat per Tecnoparc al despatx d'advocats Garrigues i recollit per aquesta revista digital, Cunillera diu que 'vull deixar clar també que jo sóc al.lié al canvi de concepte que va indicar l'auditor perquè les factures es van elaborar des de la pròpia gerència a partir de les gestions i treballs realitzats i especificats detalladament a la meva agenda. N'hi va haver molta de feina. Si algú es pensa que Tecnoparc es va fer sol, deu ser un il.lús', explica.

Preguntat per quina raó creu que aquests cobraments (tres factures que sumen prop de 81 mil euros) han rebut les crítiques del nou govern municipal i s'han traslladat a la Fiscalia (per part del grup municipal d'Ara Reus), Cunillera es mostra contundent 'Jo tinc la consciència molt tranquil.la, s'actua molt per desconeixement de les coses i sovint sembla que allò que han fet els demés estigui mal fet. S'han trobat en una situació de dificultats econòmiques i han optat per llençar porqueria als altres. Em sembla molt trist i injust'. Qui va ser responsable de Tecnoparc manifesta que 'em sento orgullós del projecte, tot i que ara hi hagi dificultats econòmiques Jo ho tornaria a fer i continuaria apostant per l'àrea de negoci escollida relacionada amb la tecnologia de la nutrició i de la salut'. Tot i amb això,Cunillera matisa a NW Revista de Reus que 'ara faria algunes coses diferents com ara iniciar el projecte amb un contracte-programa establert que ens indiqués amb quins recursos econòmics hi ha a l'hora de començar a treballar'. Al llarg de la conversa Àngel Cunillera reitera la seva incredulitat per la situació creada i per les acusacions rebudes sobre el tema de les factures. 'Aniré on clagui per reclamar la meva innocència perquè crec que tot es va fer amb absoluta transparència i no es va cobrar mai res de manera il.legal', conclou l'expresident de Tecnoparc.