La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Asperger

Mas Pintat acull avui la presentació de l'associació Asperger del Camp de Tarragona

05/03/2012 | Per Joan Carrion

El Mas Pintat està situat al carrer Abat Escarré, número 11.

El Mas Pintat està situat al carrer Abat Escarré, número 11.

Mas Pintat acollirà avui dilluns, a les set de la tarda, la presentació de l’associació Asperger del Camp de Tarragona. Aquesta entitat té l’objectiu de promoure el bé comú de els persones amb Síndrome d’Asperger, un transtorn del neurodesenvolupmanet, i d’autisme d’alt funcionament, que viuen a l’àrea del Camp de Tarragona.

L’associació s’ubicarà a partir d’aquest 5 de març a Mas Pintat, que es convertirà en la seu de l’entitat. Actualment, l’associació està formada per prop de 40 socis que tenen a la seva unitat familiar algun membre afectat. Les famílies que formen part de l’entitat tenen previst realitzar a la seu social, a Mas Pintat, trobades per promoure diferents activitats de formació, assessorament i orientació, entre d’altres.

A l’acte de presentació de l’associació en societat hi participaran Montse Vilella, regidora de l’àrea de Benestar Social; Misericòrdia Bonfill, regidora de Família i Gent Gran; Joan Segura, president de l’associació Asperger del Camp de Tarragona; Josepa Canals, psiquiatra i catedràtica de psicopatologia del nen i adolescent a la Universitat Rovira i Virgili; Jordi Peris, cap de Serveis de l’Àrea Comunitària Infantil i Juvenil H.P.U, Institut Pere Mata; Paula Morales, psicòloga de l’Associació Asperger del Camp de Tarragona.

Mas Pintat, ubicat al número 11 del carrer Abat Escarré, és el centre de suport a la infància i a les famílies de Reus, un projecte educatiu que parteix de la idea de servei a les famílies amb fills i filles des de la primera infància fins a l'adolescència. Té com a finalitat principal la d’acompanyar, orientar i encoratjar als pares i les mares en les responsabilitats educatives en companyia d’altres famílies. I ho fa a través d’espais de joc, que afavoreixen la trobada entre famílies; tallers monogràfics relacionats amb l’evolució dels infants i adolescents; o espais familiars com a lloc de debat entre pares i mares mentre els fills i filles juguen en companyia d’altres infants.

El projecte està coordinat per la Regidoria de Família i Gent Gran. Aquestes instal.lacions van obrir portes l’any 2008 tot recuperant el Mas Pintat per a un ús públic. El mas és també la seu d’entitats com ara l’associació de mares per donar suport a la maternitat i la criança, Mareus, l’Associació d’Ajuda als Afectats de cardiopaties infantils de Catalunya, Adopchina, Apyda, l’Associació de Famílies Monoparentals, ExploraTGN i el Submarí lila.