La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Reunió

Una reunió entre Pellicer i Andreu Martín acosta posicions entre govern i el PSC

13/04/2012 | Per Joan Carrion

Carles Pellicer (esquerra) i Andreu Martín

Carles Pellicer (esquerra) i Andreu Martín

Una trobada celebrada aquest matí abans del Ple Municipal entre el nou portaveu socialista a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, i l'Alcalde Carles Pellicer, ha servit per començar establir noves relacions entre el govern municipal i el Partit dels Socialistes, actualment a l'oposició al consistori reusenc. Al llarg de la reunió, segons ha pogut saber aquesta revista digital, Martín hauria mostrat a Pellicer la predisposició del seu grup a col.laborar amb el govern en determinats temes de ciutat i a treballar conjuntament en aquelles qüestions en les que es puguin trobat punts de consens entre les dues parts.

De fet, al llarg del Ple celebrat avui, tot i que hi ha hagut algun retret entre govern i el grup municipal socialista -per exemple quan Pellicer ha criticat el fet que el PSC votès a favor d'una iniciativa de la CUP que proposava la celebració d'una mena d'audiència pública per tractar els pressupostos municipals per enguany i també el Pla d'Ajust-, la posició de l'Alcalde ha sigut, en general, més condescendent amb els socialistes reusencs que en d'altres ocasions. Un cop finalitzat el Ple, Pellicer ha lloat davant dels mitjans de comunicació la decisió del grup municipal socialista de votar a favor l'autorització a Innova per tal de poder concertar un crèdit a llarg termini per evitar l'execució immediata de l'aval que es va fer a favor de Shirota Functional Foods. Pellicer s'ha mostrat molt satisfet per aquesta posició i ha valorat molt positivament la postura socialista i, en aquest punt concret, ha lamentat el vot negatiu de la resta de grups a l'oposició (Ara Reus i la CUP) en relació a la petició d'aquest nou crèdit bancari. Per la seva part, el PSC ha mogut fitxa i ha optat per acceptar deixar sobre la taula dues de les mocions que havien presentat al Ple, en concret la que parlava de 'reconsiderar i de buscar altres solucions que no passin exclusivament per les retallades de serveis de benestar a les persones del Pla d'Ajust' i la que feia referència 'a la dinamització i desestacionalització de l'Aeroport de Reus'.

Sembla doncs que s'obre un nou període de relacions i d'hipotètiques col.laboracions entre uns i altres després del relleu experimentat pel grup socialista amb Andreu Martín com a nou portaveu. El Ple d'avui ha servit també per oficialitzar l'entrada al consistori de la nova regidora socialista Martina García, en substitució de Teresa Pallarés després que aquesta optés per abandonar la política municipal i renunciés a la seva acta de regidora.