La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Denúncia

El Jutjat d'Instrucció de Reus accepta a tràmit la denúncia d'Ara Reus contra Bergadà i Cunillera

Ara Reus amplia també la denúncia contra els exregidors Eduard Ortiz i Josep Magrazó per delicte societari

12/04/2012 | Per NW Revista de Reus

Jordi Bergadà (esquerra) i Àngel Cunillera

Jordi Bergadà (esquerra) i Àngel Cunillera

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus ha admès a tràmit la denúncia presentada setmanes enrera i obrirà investigació contra l’exregidor d’urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà, i contra l’expresident del Tecnoparc, Àngel Cunillera. Recordem que Ara Reus va presentar el passat mes de febrer 'la denuncia criminal per presumptes delictes societaris, falsedat documental i contra l’administració pública perquè els dos implictas havien facturat serveis professional a l’empresa mixta Tecnoparc', explica aquesta formació política.

L’ import total de les factures que van cobrar Cunillera i Bergadà sumen prop de 132.000 euros. En el cas de l’expresident de Tecnoparc va emetre 3 factures entre els anys 2008 i 2009 en concepte de prestació de serveis i assistència tècnica especialitzada. L’empresari va cobrar 62.204 el desembre del 2008, 15.654 l’abril de 2009 i 15.486 el juliol del mateix any. Pel que respecta a Bergadà va cobrar 38.950 euros de l’empresa per honoraris professionals.

Aquesta denuncia la va interposar aquest grup municipal després d’haver sol·licitat un informe al Servei Jurídic de l’Ajuntament de Reus per conèixer la realitat de l’afer Tecnoparc. Segons l’informe podrien existir tres delictes (delictes societaris, falsedat documental i contra l’administració pública).

Denúncies també contra Ortiz i Magrazó

La Jutgessa Silvia Maria Soler Senise disposa en el seu escrit que l'Ajuntament de Reus faci arribar al citat Jutjat número 1 de Reus totes les factures que tant Cunillera com Bergadà van presentar a l'empresa Tecnoparc entre els anys 2008 i 2010 per tal de continuar les diligències obertes recentment. L'advocat d'Ara Reus, Josep Pujol ha manifestat també que sol.licitaran a la magistrada que puguin comparéixer en el judici com a testimonis l'exalcalde Lluís Miquel Pérez i Ramon Urgellès, la persona que en nom de Tecnoparc va signar les factures cobrades per Àngel Cunillera.

Per altra banda, Ara Reus ha explicat avui que han determinat realitzar una ampliació de la citada querella per tal de denunciar els 'cobraments presumptament il.legals que en el seu dia van percebre Eduard Ortiz com a President del Consell d'Administració d'Amersam i José Magrazó, com a President del mateix òrgan de la societat anònima municipal Reus Transport. En aquest cas però la denúncia s'interposa com a delicte societari', ha explicat Pujol. Jordi Cervera, portaveu d'Ara Reus ha aprofitar la seva compareixença davant els mitjans de comunicació per nsistir en el fet que 'a l'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, li van tremolar les cames quan va veure que l'informe del Secretari Municipal deia que aquests cobraments no s'ajustaven a dret i es podien denunciar judicialment'. Una tesi seguida per l'advocat Josep Pujol qui ha afirmat que 'estem fent el que hauria de fer el govern municipal. Si hi ha sospites d'una actuació irregular cal perseguir-la i reclamar justícia ja que sempre estem parlant de diners públics. Es tracta d'una mala pràctica, il.legal, tortuosa i possiblement delictiva'