La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Futbol

El Reus Deportiu, nou equip de 2a A

L'equip confirma l'ascens després de guanyar per 1 a 0 al Racing de Santander en el partit de tornada de l'eliminatòria

29/05/2016 | Per F.D.

Celebració de l'ascens (foto: @cfreusdeportiu)

Celebració de l'ascens (foto: @cfreusdeportiu)

A la ciutat de l'hoquei, el futbol és el rei. Almenys, ara que l'equip del Reus Deportiu ha aconseguit finalment l'ascens directe a la segona divisió de futbol, a la Liga Adelante, allà on el futbol ja és plenament professional. L'ascens es preveia des de la setmana passada, quan l'equip tornava de Santander amb un sorprenent resultat de 0 gols a 3 contra el Racing. Faltava el partit de tornada de l'eliminatòria, que els roig-i-negres també han guanyat per 1 gol a 0. En haver quedat campions de grup, s'estalvien la resta d'eliminatòries i l'equip ja és, de ple dret, de 2a Divisió. Mai en la història s'havia arribat tant amunt. Cinc temporades a 2a Divisió B en tota la trajectòria del club, fundat el 1909, eren fins ara les pàgines daurades de la història del club reusenc. Aquest diumenge, doncs, s'ha fet història.

El partit que confirmava l'ascens ha omplert l'estadi municipal amb unes 5.000 persones que ho han celebrat tant com han pogut. Hi ha hagut l'onada a la graderia i, al final, eufòria, invasió de camp com en les grans ocasions i clara comunió de l'afició amb l'equip, els jugadors i el cos tècnic encapçalat per Natxo González. Ben aviat s'ha vist que els reusencs tenien el partit ben controlat i quan al minut 32, David Haro ha marcat ja s'ha vist que l'anada a l'estadi havia valgut la pena i que l'ascens no s'escaparia. A la llotja n'han estat testimonis l'alcalde, Carles Pellicer, i el conseller d'Interior, Jordi Jané. El partit era el de menys. Importava la festa, que un cop buit el camp s'ha traslladat a la Plaça Prim.

Èxit esportiu d'un projecte

L'ascens arriba després de poc més de dos anys d'un projecte, el que encapçala l'exdirector general del FC Barcelona en l'etapa Laporta, Joan Oliver, que és molt ambiciós. El 20 de setembre de 2013, els socis del club votaven en assemblea convertir-se per segona vegada en Societat Anònima Esportiva i Joan Oliver passava a ser el màxim accionista, i Xavier Llastarri es mantenia com a president. Aquell dia, Oliver (nou vicepresident i conseller delegat del club, va explicar que l'objectiu clar era ascendir l'equip a 2a A, i això s'ha aconseguit tres temporades després, cosa que, en futbol, cal reconèixer com un èxit, i més tenint en compte que la primera de les tres temporades servia per consolidar la nova estructura del club, que s'ha professionalitzat progressivament a tots els nivells.

Joan OliverEl procés no s'ha viscut al marge de problemes. El club té un litigi amb l'Ajuntament pel lloguer de les instal·lacions de l'estadi municipal que no s'ha resolt, i aquesta temporada va haver-hi un problema de tresoreria que va retardar el cobrament de les nònimes dels jugadors i que es va resoldre.

En qualsevol cas, el salt a la 2a A és molt gran i caldrà veure com afrontarà el club la nova situació. I si la nova categoria porta més públic al camp de futbol. Enguany, en la temporada de l'ascens, el club ha tingut uns 400 abonats. Molt pocs per a un equip de 2a divisió d'una ciutat on l'hoquei és el rei. Almenys, fins ara.

 

 

 

 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Futbol
El CF Reus Deportiu més ambiciós

30/05/2016 | Per Josep Gallofré | comentaris comenta

El mes de maig del 2014 és una data assenyalada al voltant del CF Reus Deportiu. L'empresari Joan Oliver -exdirector general del FC Barcelona i de Televisió de Catalunya- es transformava en el conseller delegat de l'entitat reusenca. Prèviament, el club s'havia convertit en societat anònima esportiva (SAE). L'objectiu era clar: crear una estructura per ascendir a Segona Divisió. L'activitat d?Oliver al club ja es pot plasmar durant aquesta temporada 2014-15, quan s'ha planificat la plantilla amb un pressupost d'un milió d'euros. En aquest reportatge publicat el mes d'octubre de 2014 s'ofereixen algunes claus de l'èxit del CF Reus Deportiu.