La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Mas Iglesias

Aturades les obres de la Biblioteca de Mas Iglesias per problemes amb el constructor

02/04/2012 | Per Joan Carrion

L'adjudicació d'aquest projecte es va portar a terme a través d'Innova el mes de febrer de l'any 2010 a l'empresa reusenca Arias i Olivé SA. i la seva construcció està aturada 'des de la passada tardor per desavinences amb el constructor, que es troba en concurs de creditors', segons es recull a la memòria econòmica del citat hòlding d'empreses municipals aprovada la setmana passada. Una adjudicació que es va realitzar per un import de 1.618.346 euros (més iva) en un projecte redactat pels Serveis Tècnics Municipals d'Arquitectura, conjuntament amb el Gabinet de l'arquitecte Joan Tous Gomà Camps. Aquesta Biblioteca portarà el nom del desaparegut historiador i catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, Pere Anguera com a homenatge per la seva destacadíssima tasca realitzada al llarg de la seva vida. El Consistori reusenc està analitzant hores d'ara quines poden ser les alternatives més adients per tal de trobar una sortida a la situació actual per poder finalitzar l'obra i equipar-la adequadament.

La citada Biblioteca tindrà una superfície de 1.555 metres quadrats i una superfície total construïda de 1.732 m2, repartits en dues plantes i un altell. Aquest nou equipament cultural s'ubica en un solar que limita amb els carrers Joan Salvat-Papaseit, Manuel de Pedrolo i la via del tren, davant del Centre de la Imatge Mas Iglesias. El projecte es va dissenyar en coordinació amb el Servei de Planificació Bibliotecària de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya. L'obra inicial -construcció i equipaments- va ser valorada en un total de 3.290.452 euros i el termini d'execució era de 15 mesos a partir de la data d'adjudicació del contracte.

Segons va explicar l'Ajuntament de Reus en el moment de fer l'encàrrec, la zona de Mas Iglesias és una ubicació estratègica per substituir dues de les biblioteques existents com són la del Centre Cívic Migjorn, hereva de l'antiga biblioteca de La Caixa, i la del Centre Cívic de Mas Abelló. Aquest equipament donarà servei a una població actual de 18.000 ciutadans que viuen en la seva zona d'influència, tot i que s'ha dimensionat per tal d'atendre fins a 25.000 persones en un futur. La col.lecció final de la citada biblioteca tindrà prop de 35.000 documents entre llibre, revistes, DVD's i discos compactes.