La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Eleccions Municipals

"Reus no pesa gens a Barcelona"

El candidat d'Ara Reus confia en renovar la presència a l'Ajuntament i diu que fa quatre anys "van venir per qudar-nos"

21/04/2015 | Per Francesc Domènech

Jordi Cervera, durant la seva conferència a la Cambra de Comerç

Jordi Cervera, durant la seva conferència a la Cambra de Comerç

Es nota que Ara Reus ha guanyat en experiència. Poc tenia a veure la conferència pronunciada per Jordi Cervera a la Cambra de Comerç, amb la que havia fet fa quatre anys, quan es presentava per primer cop a les eleccions municipals. Al 2011, per exemple, Cervera defensava en el mateix escenari que calia deixar de fer el Festival Trapezi i desinar els diners a les entitats. Ara, potser perquè ha vist que el sector comercial és el primer beneficiat del festival de Circ, no cita el Trapezi però en el seu discurs lliga la gestió del turisme amb la del comerç. Ara Reus i Jordi Cervera sembla que toquin més de peus a terra, potser perquè han après què s'hi cou a l'Ajuntament de Reus.

Jordi CerveraEl candidat treu pit per les coses que han aconseguit aquests quatre anys. D'entrada, reivindica que van ser ells els qui van iniciar tots els tràmits que han acabat amb 40 imputats als jutjats de Reus. També considera mèrit d'Ara Reus la reestructuració que s'ha fet de l'entramat d'emreses municipals o els últims pressupostos aprovats en aquest mandat. Mèrits que fan que Cervera reclami la revàlida de la confiança ciutadana. Per tot això, "i per evitar l'amenaça d'un paocte entre PSC i CiU" a l'Ajuntament que surti de les eleccions municipals del 24 de maig.

Cervera creu que part dels mals que pesen sobre Reus es deu al fet que la ciutat "no pesa res de res a Barcelona". Ho va dir fins a tres cops durant la conferència de la Cambra, quan parlava de Sanitat i de l'Hospital (va recordar que el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, no ha visitat mai l'Hospital), quan recordava el deute de les administracions amb l'Ajuntament de Reus o quan feia referència a la disssolució del Consorci del Teatre Fortuny. Cal, doncs, una actitud més contundent de la ciutat en relació a les altres administracions, a més de treballar per tenir gent de la ciutat situada en llocs clau de l'administració.

Entre les propostes d'acció de govern, Cervera va proposar la creació d'un Consorci de Dinamització Municipal que serveixi per vehicular les iniciatives de promoció de la ciutat, amb una partcipació activa de les entitats de la societat civil. Aquesta eina és la que hauria de ser determinant davant la pròxima obertura del centre comercial que l'empresa Metrovacesa està construint a l'antiga Fira, i hauria de treballar "per atreure noves inversions".

Suport a l'esport d'elit perquè la ciutat guanyo en projecció internacional, pujar els impostos en base a l'IPC de cada any o la venda de patrimoni immobiliari de l'Ajuntament per valor de més de 30 milions d'euros eren altres propostes del candidat, que va fer la conferència dret i va mostrar molta seguretat en el seu discurs.

Ara Reus opta per primer cop a la revaàlida, a renovar la seva representació municipal després que aconseguissin dos escons a l'Ajuntament a les eleccions de fa quatre anys. "Hem vingut a l'Ajuntament per quedar-nos", afirma Cervera, que assegura, a més, "que som alternativa i som govern".