La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets fan escalfen motors a Tarragona esperant Sant Jordi

4 de 7, 5 de 7 i 3 de 7, castells de la colla reusenca a Tarragona

20/04/2015 | Per Carles Rull

5 de 7 a la Plaça del Rei de Tarragona

5 de 7 a la Plaça del Rei de Tarragona

Els Xiquets de Reus han acompanyat una temporada més la primera actuació dels Xiquets de Tarragona. També han compartit plaça els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els de la camisa avellana han tornat a mostrar castells de set i mig i demostrant que els terminis per anar apujant el nivell a cada actuació va per bon camí, tal i com a manifestat en concloure la diada Oriol Ciurana, un dels dos caps de colla dels reusencs, que s'ha mostrat satisfet pel nivell de l'actuació i la seguretat en els castells plantats a Tarragona.

Els reusencs, però, no han començat bé la diada, ja que a la primera ronda han hagut de desmuntar l'intent de 4 de 7 per problemes d'alçada. A segona ronda, l'han pogut descarregar sense cap problema. Tot seguit han plantat un bonic 5 de 7. A la ronda de repetició, han descarregat el 3 de 7. Han tancat l'actuació amb dos pilars de 4 i un de 5.

Pel que fa a la resta de les colles, els millors castells els han plantat els vallencs, que han tornat a plantar la clàssica de vuit (2/7, 3/8 i 4/8). Han tancat amb dos pilars de 5 i dos de 4. Els amfitrions han començat amb el 2/7, seguit del 7 de 7 i el 5 de 7. $ pilars de 4 i un de 5 han tancat la seva diada. La quarta colla presnet, Sant Pere i Sant Pau, també ha sortit molt contenta amb el 3/7 i un treballat 2 de 7. A tercera ronda s'han quedat en l'intent del 4 de 7 amb el pilar. A la repetició, han descarregat el 4 de 7. Han tancat amb un pilar de 5 i després tres pilars de 4.

La propera cita dels Xiquets de Reus serà el proper dijous amb motiu de la Diada de Sant Jordi on els del carrer Rosich podrien sorprendre plantant el 3 de 8, depenent de les proves d'aquesta setmana.