La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Eleccions Municipals

Noemí Llauradó es presenta com a candidata per a la recuperació d'ERC

Sanitat i Cultura centren la primera intervenció pública de la cap de llista republicana

09/04/2015 | Per Francesc Domènech

Noemí  Llauradó, durant la conferència a la Cambra de Comerç.

Noemí Llauradó, durant la conferència a la Cambra de Comerç.

Hi havia espectació entre els assistents a la conferència de Noemí Llauradó per conèixer de quina fusta està feta la nova candidata d'ERC a l'alcaldia de la ciutat. Triada en assemblea després de la revocació de l'anterior cap de llista, entre els qui no coneixien la candidata proposada per l'executiva local del partit hi havia la curiositat de conèixer quines són les virtuts de Noemí Llauradó que havien fet que l'executiva prengués una de les decisions més arriscades per a un partit polític, com és un canvi traumàtic de candidat a pocs mesos de les eleccions. Al final de la conferència, cares somrients dels membres de l'executiva per com va anar l'acte i per la reacció del públic, que en les converses posteriors semblava avalar a la candidata. "Ens vam equivocar o no?", preguntaven, confiats en què la resposta, com a mínim, els havia de permetre poder afirmar que ens trobem davant la candidata-revelació d'aquestes eleccions municipals.

Noemí LlauradóUn dels temes estel·lars del discrus de Noemí Llauradó era la Sanitat, a partir de la idea que el darrer mandat municipal "s'ha caracteritzat per una total inactivitat en la defensa del model sanitari nascut a Reus, amplament prestigiat i, especialment, en la defensa del nostre Hospital davant la forta ofensitva de desprestigi que ha sofert" i que "l'hospital no és un problema, sinó una oportunitat i s'ha de posar en valor".

Molt de pes també dels plantejaments de política cultural: "A Reus, la cultura ha entrat en una situació preocupant. En allò que depenia de l'acció municipal, la cultura ha caigut en una manca de valoració. (...) La cultura a Reus, per part de l'Ajuntament, ha estat víctima de desballestament i banalització". I, entre les propostes, la de recuperar en teatre un projecte de llarg abast, "que impulsi la creació a nivell local i de país" i que "exerceixi la influència necessària per tal que la Generalitat doni el suport a l'alçada del paper de Reus en la creació i exhibició teatral al país".

En matèria econòmica va reclamar la necessitat de la ciutat de tenir clar "cap a on va" i "quines són les estretègies en què basar el seu creixement". Aquesta part del discurs s'assemblava més a les propostes dels altres partits, que, com ERC, plantegen la necessitat de mesures de promoció del comerç tradicional, de promoció turística i de política industrial. Tot plegat, "sense oblidar que formem part d'una realitat metropolitana que és el Camp de Tarragona" i que "les ciutats del segle XXI no pode actuar com a estancs, al marge del que succeeix en l'entorn territorial immediat".

Tot plegat, sense oblidar la base ideológica d'ERC, la qüestió nacional. Per Llauradó, "la no adhesió de Reus a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) és una vegonya i la prova palpabla del resultat del pacte CiU-PP a la ciutat".

Temps hi haurà per anar desgranant el discurs. Però queda clar que ERC, a Reus, té candidata.