La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ganxet Pintxo

Els establiments que participen en la Ganxet Pintxo ingressaran prop de mig milió d'euros

28/03/2012 | Per NW Revista de Reus

El President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, amb Jaume Batista.

El President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, amb Jaume Batista.

Aquesta primera edició 'primaveral' de la Ganxet Pintxo està superant les expectatives. Si el diumenge passat s'anunciava que els 62 restauradors paticipants ja havien venut més de 150 mil tapes, 'crec que d'aquí a diumenge vinent, la xifra augmentarà fins a les 200 mil racions', explicava aquest matí el President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà. Un volum de tapes que comportarà un ingrés de prop de 500 mil euros entre els bars i restaurants participants. 'A més a més, aquesta iniciativa -segons els estudis que aquests dies estem fent des de la Cambra de Comerç- ha provocat un increment d'un 20 % en les vendes dels establiments comercials', manifestava aquest matí un Sanromà satisfet per l'èxit d'aquesta activitat impulsada des de la Cambra. 'Considerem que només amb l'edició de l'any passat i amb aquesta primera de les dues que farem enguany, la Ganxet Pintxo s'ha consolidat plenament gràcies a l'esforç de tots els sectors participants. Davant d'aquesta situació, al llarg dels propers dies analitzarem quina quantitat d'establiments passen a la segona edició que farem el mes de novembre vinent. És possible que haguem d'ampliar la xifra que teníem plantejada inicialment', ha comentat Isaac Sanromà.

Durant aquests dies 'el jurat -secret- que ha recorregut la seixantena d'establiments ha anat avaluant els conceptes que es tindran en compte a l'hora de triar els participants que trobarem en la segona tongada a finals d'any. 'Han avaluat horaris, atenció al client, la qualitat de la tapa, entre altres aspectes', ha explicat Jaume Batista, coordinador de la Cambra de Comerç de la Ganxet Pintxo. Sanromà ha volgut destacar que 'amb aquesta iniciativa s'ha incentivat el consum perquè en molts restaurants i bars, s'ha produït un efecte 3 x 1, és a dir, moltes persones que han anat a un local a tastar les tapes, després han realitzat una despesa superior que segurament no s'hauria realitzat sense la Ganxet Pintxo'.

Per Sanromà, 'malgrat aquesta bona resposta dels reusencs i de molts persones vingudes de fora de la ciutat, hem d'analitzar bé tota aquesta organització, perquè tampoc podem morir d'èxit. Hem de fer les coses ben fetes, sense córrer i aprofitar les magnífiques expectatives que tenim per endavant'. La Cambra ha volgut agrair l'esforç i la dedicació dels 62 establiments participants i, segons Sanromà, 'ara ve la dificultat d'escollir quines propostes passen a la segona edició perquè tothom ha posat el llistó molt alt'.