La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Metrovacesa

L'Ajuntament consulta dos despatxos d'advocats per negociar amb Metrovacesa

27/03/2012 | Per Joan Carrion

Una imatge de la visita del President de Metrovacesa, Vitalino Nanfría, a l'Ajuntament de Reus el passat 9 de febrer.

Una imatge de la visita del President de Metrovacesa, Vitalino Nanfría, a l'Ajuntament de Reus el passat 9 de febrer.

Els bufets d'advocats Garrigues i Fornesa Prada Fernández han elaborat dos informes jurídics amb l'objectiu de contrastar la situació de l'Ajuntament de Reus davant la negociació que s'està portant a terme amb l'empresa Metrovacesa, adjudicatària del Centre Comercial que hauria d'ocupar les antigues instal.lacions de Fira de Reus. Una consulta que ha realitzat el Consistori reusenc davant el que s'ha anomenat 'un cert enrocament de les negociacions' després de la reunió celebrada a la capital del Baix Camp el passat 7 de febrer amb el President de la citada empresa, Vitalino Nanfría.

Una trobada de la que van transcendir molt poques notícies tret de que l'empresa adjudicatària havia demanar rebaixar de manera considerable el cànon fix inicial durant els primers anys, tot passant dels cinc milions d'euros estipulats per contracte, als 1,6 milions anuals. A aquesta demanda econòmica cal afegir-hi una altra petició a la que ha tingut accés aquesta edició digital de la revista NW: la fixació d'un cànon variable del 68 % sobre els beneficis del futur centre comercial una vegada estigui operatiu, sobre un nivell de base de 6,5 milions anuals. És a dir, un cop entrés en funcionament aquest equipament, si els beneficis anuals superessin aquesta xifra, el 68% dels guanys anirien a parar directament a les arques municipals.

A partir de les consultes realitzades al bufet Garrigues, els seus advocats i assessors recomanen a l'Ajuntament de Reus que 'es blindin o es fixin bé les garanties aportades per Metrovacesa, sobretot les que fan referència a les citades retribucions variables'. Els experts d'aquest despatx d'advocats amb la seu principal a Madrid, aconsellen al govern reusenc que s'intenti posar en evidència els incompliments de Metrovacesa i que es continuï renegociant amb les entitats bancàries el préstec que l'empresa municipal Redessa va sol.licitar per afrontar aquesta operació que va suposar construir un nou espai firal a la zona del Tecnoparc.

Per la seva part, el bufet Fornesa Prada Fernández recomana que 'no s'executi la denúncia del contracte i que s'intenti parlar amb l'empresa constructora per tal que se li pugui posar damunt la taula una oferta a partir de la qual, durant els dos o primers tres anys, faci una aportació econòmica més elevada, a compte del que hauria de pagar més endavant'.

L'Ajuntament de Reus continua doncs realitzant gestions per tal de trobar una sortida a un dels projectes heretats del passat mandat i que es troben hores d'ara encallats, amb unes obres aturades, la qual cosa suposa que Metrovacesa no hagi fet encara cap aportació econòmica corresponent al cànon inicial fitxat en el contracte signat entre les dues parts.