La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Esports/Patinatge

Reus acull el cap de setmana el Campionat de Catalunya de Grups Xou de patinatge

La competició es farà les tardes de dissabte i diumenge al Pavelló Olímpic Municipal

03/02/2015 | Per Carles Rull

D'esquerra a dreta: Marcè Capdevila, del comitè organitzador; Camí Mendoza, del comitè català; Miquel Domingo, regodor; Rafael Serrano, president de la Federació, i Àlex Borràs, vicepresident.

D'esquerra a dreta: Marcè Capdevila, del comitè organitzador; Camí Mendoza, del comitè català; Miquel Domingo, regodor; Rafael Serrano, president de la Federació, i Àlex Borràs, vicepresident.

La ciutat de Reus tornarà a ser aquest cap de setmana el centre d'atenció del món del patinatge. El motiu és la cel·lebració del Campionat de Catalunya de patinatge de Grups Xou, classificatori pel d'Espanya. L'escenari serà el Pavelló Olímpic Municipal de la capital del Baix Camp. El campionat abarca quatre modalitats: dissabte a partir de dos quarts de cinc de la tarda els grups petits i juvenil; mentre que diumenge, a partir de les quatre, els grups gran i quartets. En total, serà al voltant de 700 patinadors els que estiguin a Reus aquest cap de setmana

A la roda de premsa de presentació, el president de la Federació Territorial de Patinatge i vice-president de la Catalana, Rafael Serrano ha destacat “que és tracta del marc idoni. L'any passat es va poder veure amb el Campionat del Món i fa quatre anys ja va acollir aquesta mateixa prova”. Serrano també ha destacat el gran nivell dels participants tot i lamentar alguna absència destcada per diferents motius.

Camí Mendoza, presidenta del Comitè Català de patinatge, ha explicat que “amb aquest campionat es dóna el tret de sortida de la temporada a nivell de la federació catalana”. Mendoza també ha explicat el gran nivell del patinatge català, que farà que “algun grup amb molt de nivell es quedi fora del campionat d'Espanya”. Entre sis i nou equips, depenent de diversos factors, seran els clubs catalans que s'hi puguin classificar.

Pel que fa a l'assistència de públic, a primera hora de la tarda ja s'havien venut a través d'internet d'unes 1600 entrades per dissabte i 1700 per diumenge. Tot i això, des de l'organització, esperen que els dos dies l'assistència estigui sobre el 80%.

Per a aquelles persones que ho desconeguin, les formacions dels diferents grups són: grup petit, de 6 a 12 patinadors; grups juvenils, de 8 a 16, i al xou gran, de 16 a 30.

El campionat comptarà amb la presència de les càmeres de TV3.