La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Aeroport de Reus

ERC proposa que l'Ajuntament de Constantí entri a formar part de la Taula estratègica de l'Aeroport

El partit republicà insta el PP a què reclami 'als seus' el traspàs de l'Aeroport de Reus i que AENA no pugi les taxes

26/03/2012 | Per Joan Carrion

Josep Maria Sabaté, amb Coia Roig i Sergi de los Rios.

Josep Maria Sabaté, amb Coia Roig i Sergi de los Rios.

El diputat per Tarragona dERC al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, l’alcalde de Constantí, Josep Maria Sabaté, i la presidenta d’ERC a Reus, Misericòrdia Roig, han reclamar al Govern de l’Estat que tant bon punt s’obtingui la majoria catalana en la gestió de l’Aeroport de Barcelona, es desclassifiquin i traspassin els Aeroports de Girona, Sabadell i Reus. La formació republicana ha demanat també que es facin les gestions necessàries davant el Govern de l’Estat perquè AENA no incrementi les tarifes aeroportuàries dels aeroports catalans per aquest 2012 i, finalment, que s'incorporari l’Ajuntament de Constantí com a nou membre de la Taula estratègica de l’aeroport de Reus, ja que més d’un 40% dels terrenys que ocupa aquest aeroport es troben dins el terme municipal d’aquest municipi del Tarragonès

Sobre els dos primers punts, Sergi de los Rios ha manifestat que: “La moció que ha presentat el PP -en concret per part de la seva diputada reusenca Alicia Alegret- no parla en cap lloc d’AENA, que és la responsable de la desatenció de l’Aeroport de Reus”. El diputat al Parlament avisa en referència al punt 2: “Circula el rumor que AENA podria incrementar les taxes de forma unilateral per aquest 2012; si això es confirmés, estaríem davant d’una situació perillosa per l’Aeroport de Reus, tenint en compte els precedents d’estira-i-arronsa de la companyia Ryanair amb el govern català pels preus de Girona i de Reus”, ha avisat el diputat. “Demanem al PP català que es planti davant d’AENA, que ara depèn dels seus a Madrid”, ha instat De los Rios.

Per la seva part, la presidenta d’ERC a Reus, Coia Roig, ha afirmat que “la gestió de l’Aeroport de Reus, i dels altres catalans, feta des del territori és la que asseguraria més i millors resultats; ja hem vist el resultat de la gestió centralitzada d’AENA al de Reus, va perdent rutes i tanca amb menys passatgers d’un any a l’altre, amb la qual cosa hi surten perdent la ciutat i el Camp de Tarragona”.

Sobre Constantí, l’alcalde Josep Maria Sabaté explica que “vam saber que existia la Taula estratègica de l’aeroport de Reus quan es va presentar a la premsa, no se’ns va dir res de res”. El 40% de l’Aeroport es troba en el terme municipal de Constantí, però “ens assabentem de forma indirecta de tot allò que afecta l’Aeroport”, es queixa l’alcalde republicà. Sabaté també s’ha referit a AENA: “Quan alguna empresa vol fer alguna inversió al polígon de Constantí, AENA acostuma a posar-hi traves o a respondre amb mesos de retard, l’Ajuntament no té ni veu ni vot en cap organisme; demanem que se’ns inclogui a la Taula estratègica”, perquè en aquest organisme hi son ajuntaments com Tarragona, Salou, Vila-seca, ...

La moció subsegüent a interpel·lació del PP està en l’ordre del dia del Ple del Parlament de passat demà dimecres 28 de març. Les esmenes d’ERC només poden ser votades si la diputada ponent del PP les accepta prèviament. Per això “interpel·lem directament a Alícia Alegret a què tingui sentit de ciutat i de territori i accepti les nostres esmenes, les quals ataquen l’arrel del problema de l’Aeroport de Reus, que no és altre que la gestió centralitzada de l’Estat espanyol a través d’AENA”, ha expressat Sergi de los Rios.