La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus retalla 4,8 milions d'euros reduint despeses de personal, subvencions i programes culturals

26/03/2012 | Per Joan Carrion

Una imatge de la roda de premsa d'aquest matí amb -d'esquerra a dreta- Alicia Alegret, Carles Pellicer, Teresa Gomis i Joaquim Enrech

Una imatge de la roda de premsa d'aquest matí amb -d'esquerra a dreta- Alicia Alegret, Carles Pellicer, Teresa Gomis i Joaquim Enrech

L'equip de govern municipal format per CiU i el PP portarà demà al Ple Municipal un Pla d'Ajust que contempla la reducció de 4,8 milions d'euros de la despesa municipal per aquest any 2012. Un Pla que complementa el Pla de Finançament que cal presentar al Ministeri d'Hisenda a partir del qual es podrà sol.licitar un préstec de 37,3 milions d'euros per tal de pagar les 7.450 factures pendents que l'Ajuntament tenia amb els seus proveïdors a 31 de desembre de l'any passat. Un préstec que se signarà si el Ministeri accepta la proposta econòmica reusenca i que suposaran uns interessos bancaris per a la ciutat de 12,1 milions d'euros a pagar durant durant els propers deu anys.

Pel que fa al citat ajustament econòmic, cal dir que la partida pressupostària més important a reduir, serà la de personal amb una xifra de 1.738.590 euros que es retallaran amb la suspensió per enguany del que el govern anomena productivitat (els convenis laborals anteriors contemplaven el pagament de 1.800 euros any lineals per cada treballador municipal); la reducció d'un 5% de les nòmines de càrrecs electes i càrrecs de confiança; la suspensió per enguany del capítol del fons social i la reducció de les despeses derivades de treballadors interins (fins a un estalvi de prop de 300 mil euros). El regidor d'Hisenda, Joaquim Enrech ha manifestat que 'aquest pagament de la productivitat no s'ha descartat totalment, ja que dependrà de les línies que marquin els futurs pressupostos del govern de Madrid, els primers de l'era Rajoy.

Un segon capítol a reduir, suma la xifra de 1.240.248 d'euros després de retallar subvencions i altres programes culturals de l'Institut Municipal d'Acció Cultural, dels Museus, del Festival Memorimatge, i de les aportacions als clubs esportius de la ciutat de Reus. En aquest apartat s'inclourà també una reducció en el serveis de l'empresa municipal Reus Transport una actuació que 'suposarà que es redueixin les freqüències de diversos serveis d'autobusos, però en cap cas de línies de transport municipal' ha explicat la regidora popular Alicia Alegret.

Finalment, la tercera actuació que es portarà a terme per tal d'arribar als citats 4,8 milions d'euros de retallades, que centrarà en una reducció de les despeses d'arrendaments municipals; de càrrecs del hòlding d'empreses Innova, i en rebaixar els diners que fins ara s'ingressen en els comptes dels diferents grups polítics municipals com a assignació mensual. Per tots aquests conceptes, la xifra a estalviar és d'1,1 milions d'euros.

L'Alcalde Carles Pellicer ha explicat que es tracta 'd'actuar per tal de fer front a la situació econòmica que ens hem trobat al consistori i que la situació és la que és i no podem mirar cap una altra banda'. Pellicer ha parlat 'd'exigència i de sacrifi a l'hora d'adoptar aquestes mesures i ha manifestat que pel que fa al capítol de personal, encara estem negociant amb ells'.