La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | CiU

Convergència Democràtica celebra el seu 16è Congrés a les instal.lacions de Fira de Reus

23/03/2012 | Per Joan Carrion

Carles Pellicer, adreçant-se als militants congregats a Fira de Reus.

Carles Pellicer, adreçant-se als militants congregats a Fira de Reus.

'Reus, París, London', aquesta adaptació de la frase que tant s'ha utilitzat en la promoció de la ciutat de Reus han sigut les primeres paraules utilitzades per l'expresident de la Generalitat de Catalunya i President de Convergència Democràtica, Jordi Pujol, per donar la benvinguda als militans que aquest cap de setmana es reuneixen a les instal.lacions de Fira de Reus, a la zona del Tecnoparc.

Pujol, que ha arrencat les rialles dels assistents ha explicat que 'la raó de ser del nostre partit, la seva doctrina, la seva espiritualitat fa que per a nosaltres el més important és la gent que viu a Catalunya i el poder treballar per a les nostres futures generacions, aquest és un fet que té transcendència i nosaltres sempre hem d'intentar anar molt més enllà del dia d'avui. El futur dels nostres fills, dels nostres nets ha de ser la nostra prioritat. Aquest Congrés es produeix en un moment molt difícil, en el camp de l'economia, en el camp social. El moment és d'extrema dificultat', va manifestar Jordi Pujol. 'Els atacs al nostre govern, a la nostra autonomia, al nostre finançament. Per mi, després de la sentència del Tribunal Constitucional, vivim en un país que no té Constitució', ha sentenciat Pujol, tot arrencant l'aplaudiment dels militants.

'Hem de fer entendre a la gent que un país sense política s'ensorra, no us deixeu entabanar per aquells que diuen que no és necessària. Aquest Congrés és un dels fets importants que en aquesta etapa política de Catalunya que ara vivim. Que ningú es pensi que perquè hem guanyat les darreres eleccions, ara totes ens ponen. I no és així perquè no ens pon res dins les finances catalanes. Podria ser que durant aquesta legislatura hi hagués un moment de gran dificultat. Si sempre hem dit que no n'hi ha prou amb la gestió, hem de tenir present que en aquests moments hi ha una Catalunya que ens volen imposar i que no és viable', ha dit Pujol en el seu parlament.

Pujol ha lloat la figura del President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas i 'per tal de donar-li suport -ha comentat- necessitem una gran Convergència que li doni suport en aquests temps tan difícils en que Catalunya té amenaçada la seva cohesió'.

Jordi Pujol, abandonarà la Presidència del CDC en aquest Congrés i serà nomenat President Fundador. El càrrec de President de CDC serà ocupat per Mas mentre que Oriol Pujol, serà el nou Secretari General.

Les primeres paraules que han servir per obrir aquest Congrés han estat protagonitzades per l'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui ha destacar els atractius de la capital del Baix Camp i s'ha mostrat molt satisfet pel fet de poder acollir tota la família convergent al llarg d'aquest cap de setmana. El Congrés serà presidit pel diputat a Madrid Jordi Jané. Dissabte, dia 24, els assistents coneixeran l'informe de gestió de la Direcció Nacional i es farà el debat de les dues ponències presentades. Diumenge s'aprovaran les citades ponències una vegada debatudes i es clourà el Congrés que porta per lema 'Una manera de ser, una manera de fer'.

Galeria fotogràfica

La cúpula de CDC: Jordi Pujol, Artur Mas i Oriol Pujol en la inauguració del Congrés de CDC.