La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Mundial de Patinatge

Els esportistes reusencs guanyen protagonisme a la fase final del Mundial de Patinatge

Xavi López fa la seca actuación davant més de 3.000 persones al pavelló olímpica

09/10/2014 | Per Carles Rull

Xavi López, en un moment de la seca actuación. (Foto:Cedida)

Xavi López, en un moment de la seca actuación. (Foto:Cedida)

El mundial de patinatge de Reus s’acosta al seu final. I ho fa amb força protagonisme de l’esport reusenc. Aquest dijous s'ha disputat el programa curt en la categoria Sènior Lliure masculina on un dels aspirants a estar al pòdium és el reusenc Xavi López. Davant de més de 3000 espectadors gairebé tots bolcats donant suport al patinador reusenc, López ha executat un programa amb una gran coreografia i una posada en escena espectacular, el patinador del Reus Deportiu ha aconseguit el seu gran objectiu, que era el classificar-se entre els deu primers (ha acabat cinquè) per la gran final de dissabte amb la disputa del programa llarg. La suma de les dues puntuacions donarà el resultat final, tot i que el programa curt només aporta el 25% de la puntuación mentre que el llarg donarà el 75%.

En declaracions després de la prova, Xavi López s'ha mostrat content per la seva participació. López toca de peus a terra i ha declarat que “no aspiro a a conseguir una medalla. Però si en mantener com a mínim la posició o, si tot va bé, pujar un lloc”. El reusenc també ha agraït tot el suport rebut per part del públic present. La competición definitiva tindrà lloc dissabte a partir de cinc minuts abans per a tres quarts de sis de la tarda (tot i que l’horari podria variar una mica). 

Pel que fa a la resta de la classificació, en les quatre primeres posicions hi trobem dos italians (Andrea Giroto, primer i Alessandro Amadesi tercer) i dos brasilers (Gustavo Casado, segon i Marcel Sturmer quart). El poc marge que els separa va preveure una lluita espectacular a la prova de dissabte. 

Posteriorment a aquesta competició, tindrà lloc un altre del moments més esperats pel públic local. El campionat de grups Xou gran, on l’equip del Reus Deportiu hi prendrà part amb la coreografia “Dear Santa”. La idea del conjunt roig-i-negre és demostrar que segueixen sent un dels equips més capdavanters d’aquesta modalitat. L’hora prevista per aquesta prova és a dos quarts de vuit del vespre.