La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Festes de Misericòrdia

Uns Xiquets de Reus immensos

La colla descarrega el tres de nou amb folre al segon intent en una actuació encetada amb el 5 de 8.

20/09/2014 | Per Francesc Domènech

El tres de nou amb folre dels Xiquets de Reus.

El tres de nou amb folre dels Xiquets de Reus.

Descarregar un 3 de 9 amb folre és molt difícil. Però fer-ho després d'un intent desmuntat i a la tercera ronda, ho és més. Però ho han fet. Ha estat un castell ben treballat, especialment entre segons i quarts mentre es carregava, però que en cap moment ha donat la sensació entre el públic que corrés molt de perill. Una canalla impecable ha permès que el castell pugés a bon ritme i que es descarregués amb seguretat. El tercer en dos anys. I encara en tenen previst algun altre, com el del Concurs de Castells, el primer diumenge d'octubre.

El 3 de 9 amb folre és castell de colla gran. Però l'actuació dels Xiquets de Reus ha mostrat altres detalls que demostren que els de la camisa avellana, a més d'un bon estat de forma, tenen ofici, molt d'ofici. Obrir una actuació com la d'aquest dissabte amb un 5 de 8 era una cosa impensable no fa pas tant de temps. Trobaríem excepcions, però en el món casteller, quan una colla planteja una diada amb un objectiu gran, com aquest 3 de 9, l'acostuma a deixar per a la segona ronda, i fa un primer castell per mesurar forces i calmar nervis. Quel el castell balsàmic, el que ha de servir per agafar confiança, hagi estat el 5 de 8, és qüestió d'ofici. Els Xiquets li han pres la mida a la catedral, que s'ha descarregqat com si l'haguessin fet tota la vida, i no és així. 

A la segona ronda arribava el 3 de 9 amb folre. Han desmuntat un peu i després, amb els sisens posats, s'ha donat ordre a la canalla que tirés avall. Per tant, intent desmuntat. El castell patia a segons i terços, no ho han vist clar i han optat per l'opció d'evitar de totes totes la caiguda, que els castellers del tronc veien molt possible. S'han vist cares de deepció entre molts castellers. Calia calmar els ànims: quatre anys enrere, els Xiquets es barallaven amb el 2 de 7. Avui, però, el 2 de 8 amb folre ha estat la construcció que ha servit per salvar la segona ronda i recuperar bones sensacions aabans de l'atac definitiu, que ha arribat a la la ronda final. Un 5 de 8 com a bàlsam, i un 2 de 8 amb folre per espantar els fantasmes abans del castell de 9 a la tercera ronda és el que permet dir que els Xiquets de Reus, a la diada de Misericòria, han estat immensos. Pas a pas, amb fermesa, la colla continua creixent.

No cal dir que en descarregar-se el castell ha esclatat l'eufòria a la plaça que, per cert, presentava un gran aspecte de públic, que ha sabut agrair la bona feina de la colla de la ciutat. Els Xiques han actuat al costat dels Nens del Vendrell i dels Castellers de Terrassa. Els vendrellencs han descarregat el 7 de 7, el 4 de 8 i el 5 de 7. Els de Terrassa, han descarregat el 5 de 7 i el 3 de 7, i han hagut de desmuntar dos cops el 2 de 7.