La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Innova

Josep Prat: 'A Innova les coses han anat millor quan s'ha fet una diferenciació clara entre les funcions polítiques i les funcions tècniques'

06/03/2012 | Per Joan Carrion

La frase va ser pronunciada per l'ex Director General del grup d'empreses municipals Innova, Josep Prat i Domènech, en el moment d'acomiadar-se dels membres del darrer Consell d'Administració celebrat el passat 20 de gener. Prat va rematar la seva intervenció tot afirmant que 'és fàcil caure en la temptació de que els polítics facin de tècnics i al revés; per això és un error greu perquè no se sap qui és el responsable al final', va manifestar tot afegint que 'atribuir la responsabilitat tècnica a polítics i responsabilitat política a tècnics no porta enlloc'. Prat va dirigir aquestes paraules als representants de les diverses forces polítiques municipals després de comentar-los-hi que la seva dimissió no va ser una decisió impulsiva, sinó molt meditada i que era motivada per les 'circumstàncies actuals que, d'una manera reiterada, han impedit desenvolupar la tasca de direcció general en condicions adequades'. D'aquesta manera Prat es referia a l'enrenou polític que aquest hòlding ha viscut durant les darreres setmanes amb fortes acusacions de manca de transparència i amb la presentació d'una denúncia a la Fiscalia per tal de reclamar informació sobre les incompatibilitats del propi Josep Prat, entre els càrrecs d'Innova, el de l'Institut Català de la Salut i la seva pertinença als òrgans directius d'una empresa privada dedicada també a qüestions sanitàries.

Al llarg del seu parlament, Prat va agrair la col.laboració que havia rebut en els prop de 27 anys de tasca realitzada dins l'Ajuntament de Reus i les seves empreses municipals i va aprofitar el seu parlament per fer una reflexió de caire moral a l'afirmar que 'en aquesta vida s'ha d'anar amb un esperit de generositat. Això no és una carrera de velocitat -on guanya el més ràpid- sinó de relleus. És una carrera on ningú arribarà a la meta. El més important és recollir el testimoni i córrer el més ràpid possible, sense entretenir-se a mirar enrere'. Recordem que Prat ha sigut substituït en aquest càrrec pel gerent del grup d'Aigües, Joan Carles Ferraté i que aquesta transició ha sigut aprofitada pel govern municipal per reduir considerablement les retribucions econòmiques d'aquest càrrec, passant del 264.000 euros als 115.000 euros anuals, més una part de variable d'un 10 a un 22%, en funció d'uns objectius fixats a l'inici de cada exercici.

El hòlding Innova celebra aquest matí una nova reunió en la que s'aprovarà l'ampliació d'una operació de tresoreria i en la que l'Alcalde Carles Pellicer podria donar compre dels nous informes que ha demanat a Reus Transport i aAmersam sobre les retribucions que l'ex regidor Eduard Ortiz rebia com a President del Consell d'Administració a les passades dues legislatures.