La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Plataforma Ciutadana de Reus

La Plataforma Ciutadana de Reus desconvoca la cadena humana que hauria coincidit amb el congrés de Convergència

21/03/2012 | Per Joan Carrion

Una imatge de la presentació de la Plataforma Ciutadana de Reus

Una imatge de la presentació de la Plataforma Ciutadana de Reus

La Plataforma Ciutadana de Reus ha emès aquesta tarda un comunicat en el que carrega contra les crítiques que durant aquests dies han rebut de diversos membres de Convergència Democràtica de Catalunya de Reus sobre 'la instrumentalització i politització' d'aquest moviment constituït fa poques setmanes. En aquesta nota manifesten que 'lamentem els intents de criminalització i de posar en dubte la nostra independència, així com de confondre el dret de manifestació pacífica respecte als actes que altres organitzacions duran a terme aquest cap de setmana vinent'. Un dies durant els quals la ciutat serà la seu del congrés de CDC, formació política que reunirà els seus militats a les instal.lacions de Fira de Reus, al Tecnoparc. Un altre dels punts a destacar del citat comunicat és que aquesta entitat ciutadana anuncia que no farà la cadena humana de protesta que es volia portar a terme contra les retallades del Govern de la Generalitat de Catalunya i contra la reforma laboral impulsada pel Partit Popular a Madrid. Concretament, els seus responsables expliquen que 'per tal de confluir i fer una acció més unitària, es posposa la cadena humana que s’havia organitzat en contra de les retallades i la reforma laboral, que menysté drets laborals i socials de la ciutadania'.

D'altra banda, la Plataforma ha anunciat que 'fruit de la seva assemblea constituent celebrada el passat dia 13 de març, ha organitzat, per al proper divendres 23 de març la xerrada-debat En què ens afecta la reforma laboral?, en la qual hi participarà Miguel González, advocat laboralista, i Toni Puig, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, els quals posaran damunt de la taula quines són les conseqüències de la reforma laboral aprovada pel Govern de l’Estat i, per la qual, els sindicats han convocat una vaga general per al 29 de març'. Finalment, aquest moviment ciutadà ha explicat que 'hem creat cinc comissions, per tal d’anar treballant en els àmbits següents: sanitat, educació, drets laborals i socials, fiscalitat i privatitzacions, i gent gran; així com un grup d’acció contra els desnonaments, als quals s’hi poden adherir totes les persones que així ho desitgin'.

Qui si vol aprofitar el congrés de CDC a Reus per expressar el seu descontentament, és l'Assemblea Popular de Reus ja que els seus membres mantenen la seva voluntat d'ocupar la Plaça Mercadal a partir del divendres dia 23, i de realitzar una manifestació l'endemà dissabte, dia 24 que sortirà del Mercadal a dos quarts de cinc de la tarda i que ha d'arribar fins a les instal.lacions de Fira de Reus.