La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | PSC

Teresa Pallarès abandona el grup municipal socialista a l'Ajuntament de Reus

21/03/2012 | Per Joan Carrion

La foto oficial de Teresa Pallarès a l'Ajuntament de Reus

La foto oficial de Teresa Pallarès a l'Ajuntament de Reus

Teresa Pallarès anunciarà a les properes hores la seva decisió de renunciar al càrrec de regidora a l'Ajuntament de Reus on actualment és la portaveu del grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya. Tot i que la situació interna d'aquesta formació política amb l'arribada de Francesc Vallès a la Primera Secretaria no era la més favorable per a Pallarès, segons les fonts consultades per aquesta revista digital, la política reusenca ha pres aquesta decisió per motius estrictament personals. Aquesta era una opció que segons sembla Pallarès feia mesos que valorava i que la portarà a abandonar finalment la política activa municipal durant els propers dies. El seu lloc serà ocupat per Martina Garcia, qui ja va ser regidora a la passada legislatura on -amb el tripartit al govern- va ser regidora de Promoció i Turisme.

Nascuda a Marçà l’any 1964, és llicenciada en Ciències de l’Educació i mestra de Ciències Naturals i Matemàtiques, i ha desenvolupat tasques professionals com a psicopedagoga a l’Institut Gabriel Ferrater de Reus durant el curs 2005-2006. Pallarès havia sigut ja regidora a l'Ajuntament de Reus entre els anys 2003 i 2008. El juliol de 2006, va ser nomenada directora dels Serveis Territorials de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya fins al febrer de 2007. A partir del setembre de 2007, va ser nomenada directora Territorial d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, i compatibilitzava aquest càrrec amb el de regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, així com la presidència del Patronat Municipal de Turisme i Comerç. L’any 2008, va ser nomenada Subdelegada de l’Estat a Tarragona, motiu pel qual va haver de deixar els càrrecs que ostentava fins el moment. Actualment -segons recull el web municipal- és també secretària de Política Sectorial a la Federació XVII de Tarragona, i membre de la Comissió de Política Educativa del PSC, així com del Consell Nacional del mateix partit. Pallarès va ser escollida dijous passat membre de la nova executiva del PSC de Reus, com a membre nat ja que hi tenia dret com a portaveu dels socialistes reusencs a l'Ajuntament de Reus.

Amb la renúncia de Pallarès, ja seran tres els regidors socialistes que han optat per deixar aquest càrrec des de les eleccions municipals celebrades el mes de maig de l'any passat: l'exalcalde Lluís Miquel Pérez, que encapçalava la candidatura del PSC, l'empresari reusenc Ramon Urgellès que no va ocupar ja l'acta de regidor, i ara Teresa Pallarés.

 

Actualització:

Andreu Martin
Andreu Martin

Pel que fa al nou portaveu del grup socialista, aquest càrrec serà ocupat per Andreu Martín, tal com explicava ahir la Cadena Ser. Martín és nascut a Reus l'any 1965 i és llicenciat en Ciències Físiques i té un postgrau en Meteorologia i Contaminació Atmosfèrica i en Educació Ambiental. Actualment és professor de l'Àrea de Tecnologia a l'Institut Domènech i Montaner.