La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | ERC

Comunicat de la presidenta d'ERC Reus

21/03/2012 | Per Joan Carrion

Misericòrdia Roig, Presidenta de la Secció Local d'Esquerra a Reus

Misericòrdia Roig, Presidenta de la Secció Local d'Esquerra a Reus

La presidenta de la Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya, Misericòrdia Roig, com a conseqüència de les darreres informacions aparegudes a la premsa referent a la continuïtat de l’executiva local, manifesta el següent:

- Manté la confiança en tots els membres que formen part de l’òrgan del partit que presideix. Malgrat tot, lamenta que hagin pogut arribar a la premsa algunes de les deliberacions, fruit del debat, que s’hagin pogut mantenir a les reunions i que, en cap cas, es tracten d’acords presos per l’executiva. Deliberacions que, d’altra banda, no s’han produït amb els termes ni amb el sentit que se li ha volgut donar a les informacions aparegudes a la premsa. En aquest mateix sentit, li doldria molt que algú pretengués aprofitar una ocasió d’aquesta mena pels seus interessos particulars. Confia en la maduresa política de la militància per valorar en la justa mesura la informació apareguda i evitar caure en paranys de la confrontació i deixar-se arrossegar per discussions que ens apartin dels nostres objectius polítics com a partit.

Referent a les informacions aparegudes vol fer els següents aclariments, per tal d’evitar qualsevol mena de confusió:

- És cert que l'Executiva Local, que va ser ratificada en el càrrec al mes de juny de l'any passat i que té un mandat per estatuts fins a la tardor d'aquest 2012, ha contemplat la hipòtesi d’avançar la celebració de l'Assemblea Local de renovació de càrrecs. Aquest avançament té l’objectiu de, per una bada, impusar un nou equip de persones format per membres de l’actual executiva i d’altres que en l’actualitat no ocupen cap càrrec orgànic. I, d’altra l’altra, permetre que la nova executiva local que sorgeixi pugui planificar el nou curs 2012-2013 i sigui plenament operativa des de començament d’aquest.

- En cap cas, l’executiva ha aprovat una data per celebrar aquesta Assemblea. Quan la data hagi estat fixada en reunió d’executiva local, es comunicarà prèviament als òrgans superiors del partit i, segons marca els estatuts, serà comunicada per carta a la militància de la secció local amb el temps i la forma prefixada. Posteriorment, se’n donarà compte a la premsa per tal que en pugui informar a la ciutadania.

- Els motius pels quals l’actual executiva local convocaria l’Assemblea local per la renovació dels càrrecs no corresponen als apareguts en premsa i seran exposats en el moment oportú, quan es faci efectiva la convocatòria de l’assemblea.

- Les relacions de l’executiva local amb els seus òrgans superiors (comarcal, regional i nacional) és fluïda, de confiança, es basteix en la relació de lleialtat mútua i l’intercanvi d’informació és constant.

- L’executiva local de Reus se sent plenament representada per la nova executiva regional que vam elegir la militància del Camp de Tarragona el passat mes de febrer. No s’ha de confondre el suport individual d’alguns membres de l’executiva local a la candidatura aspirant de Jordi Cartanyà amb una determinació de l’executiva local com a òrgan a favor de cap de les candidatures. Tampoc s’ha de confondre el fet d’alguns membres de l’executiva de donar suport individual a la candidatura no guanyadora amb què aquests no acceptin els resultats obtinguts en un procés democràtic.

- Respecte a l’afer de l’exregidor d’Esquerra, Jordi Bergadà, l’executiva local es ratifica en el contingut de la darrera nota de premsa publicada i continua, en a mateixa línia en que s’ha expressat sempre que ha tractat aquest tema, dipositant la seva confiança en les actuacions de la Fiscalia, per aclarir l’afer.

Notícies relacionades