La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | ERC

La Federació del Camp de Tarragona d'ERC demana explicacions a la Secció de Reus per la renovació de l'Executiva Local

David Llambrich no presentarà la seva candidatura a la nova executiva

21/03/2012 | Per Joan Carrion

Misericòrdia Roig, Presidenta de la Secció Local d'Esquerra a Reus

Misericòrdia Roig, Presidenta de la Secció Local d'Esquerra a Reus

El President de la Federació d'Esquerra Republicana del Camp de Tarragona, Josep Andreu, va demanar ahir a la nit explicacions a la Presidenta de la Secció Local de Reus, Misericòrdia Roig davant la decisió dels republicans reusencs de renunciar al seu càrrec en l'executiva durant les properes setmanes. Una decisió que modificaria el calendari previst inicialment i que en principi s'hauria de portar a terme a la tardor. L'Executiva de la Federació del Camp de Tarragona d'ERC, reunida ahir a la nit, va mostrar la seva sorpresa per aquesta decisió que, segons manifestava Roig en una nota de premsa emesa ahir 'es tracta de deliberacions, fruit del debat, que s'hagin pogut mantenir a les reunions i que, en cap cas, es tracten d'acords presos per l'executiva'. Roig va manifestar que aquesta renúncia d'aquest òrgan actual d'ERC té com a objectiu 'impulsar un nou equip de persones format per membres de l'actual executiva i d'altres que, en l'actualitat, no ocupen cap càrrec orgànic. I, d'altra, permetre que la nova executiva local que sorgeixi pugui planificar el nou curs i sigui operativa des de començament d'aquest'.

Segons la nota de Misericòrdia Roig, 'en cap cas l'Executiva ha aprovat una data per celebrar aquesta Assemblea i quan la data hagi estat fixada es comunicarà prèviament als òrgans superiors del partit i, segons marca els estatuts, serà comunicada per carta a la militància de la secció local amb el temps i la forma prefixada'. Una data que serà fixada probablement a mitjans del mes d'abrils, segons ha pogut saber aquesta revista digital.

L'encara Presidenta d'ERC a Reus, ha explicat en el citat comunicat que 'les relacions de l'executiva local amb els seus òrgans superiors és fluïda, de confiança i es basteixen en la relació de lleialtat mútua i l'intercanvi d'informació és constant i no s'ha de confondre el suport individual d'alguns membres de l'executiva local a la candidatura aspirant de Jordi Cartanyà amb una determinació de l'executiva local com a òrgan a favor de cap de les candidatures'. Recordem que una àmplia part de l'executiva local van mostrar el seu suport a Cartanyà durant les eleccions a la Federació del Camp, uns comicis que va guanyar l'Alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Un suport que fins hi tot es va poder contemplar en diversos blogs personals de destacats membres del partit a Reus.

Roig en la nota de premsa enviada ahir a la nit fa també referència a 'l'afer -diu textualment- de l'exregidor d'Esquerra, Jordi Bergadà'. En aquest cas 'l'executiva local es ratifiva en el contingut de la darrera nota de premsa publicada i continua, en la mateixa línia en que s'ha expressat sempre que ha tractat aquest tema, dipositant la seva confiança en les actuacions de la Fiscalia, per aclarir l'afer'.

En aquest cas concret cal recordar que la formació republicana va realitzar un gir important ja que en un primer moment, va emetre una nota de premsa defensant l'actuació de Jordi Bergadà en el tema de les factures cobrades a Tecnoparc mentre era regidor d'urbanisme al consistori reusenc, i després ERC va apostar obertament per esperar la decisió judicial. De fet, un altre membre destacat d'ERC a Reus, David Llambrich, ha qualificat avui d'error aquella primera nota de premsa, en una intervenció als micrófons de Punt 6 Ràdio.

Llambrich ha aprofitat la seva presència en aquest mitjà per manifestar que no presentarà candidatura a la nova executiva local i ha explicat que a banda d'una possible llista presentada per Àlfred Pitarch, 'hi pot haver una altra persona que presenti la seva proposta a liderar els republicans reusencs'.

 

Notícies relacionades
POLíTICA | ERC
Comunicat de la presidenta d'ERC Reus

21/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La presidenta de la Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya, Misericòrdia Roig, com a conseqüència de les darreres informacions aparegudes a la premsa referent a la continuïtat de l'executiva local, manifesta el següent.