La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | CONVERSA ENTRE ALCALDES

Ballesteros demana un gran pacte entre institucions per atreure més creuers al port de Tarragona

Pellicer es mostra favorable però recorda que hi van haver incompliments en l'acord per l'aeroport

20/02/2014 | Per Cori Sebastià

Pellicer i Ballesteros han mantingut avui una conversa pública en un acte organitzat pels empresaris.

Pellicer i Ballesteros han mantingut avui una conversa pública en un acte organitzat pels empresaris.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha demanat avui que s’estableixi un gran pacte entre les diverses institucions publiques i privades del territori per atreure més creuers al port de Tarragona. L’alcalde tarragoní ha defensat, doncs, que s’estableixi un acord a l’estil de l’anomenat “pacte de la Boella”, que es va segellar fa deu anys per potenciar l’aeroport de Reus. Ballesteros ha proposat aquest nou pacte durant una conversa que ha mantingut amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, davant d’un grup d’empresaris en un acte a Constantí organitzat per l’organització patronal Cepta.

Pellicer s’ha mostrat favorable sempre i quan, segons ha manifestat, totes les parts implicades aportin les quantitats econòmiques que es comprometin a abonar. I és que, segons el seu parer, en el pacte de la Boella (l’acord que van signar ajuntaments, cambres de comerç, entitats patronals i comercials) per potenciar l’aeroport no va ser així. Ballesteros ha discrepat en aquest punt i ha defensat que l’Ajuntament tarragoní ha aportat durant aquests últims anys 1,2 milions d’euros per promoure la instal·lació aèria. Segons Ballesteros, “sense desvestir un sant per vestir-ne un altre “ s’ha de potenciar el port i l’aeroport perquè les dues instal·lacions “són importants”. En aquest context, Pellicer ha plantejat una mesa de diàleg amb el consistori tarragoní que es reuneixi dos cops a l'any per tractar els temes estratègics.

El compliment o no de les aportacions econòmiques al pacte de la Boella ha estat l’únic punt en el qual han diferit Pellicer i Ballesteros durant la conversa que han mantingut davant la presència d’empresaris. I és que la trobada s’ha realitzat en un ambient distès on ambdós alcaldes han coincidit en la conveniència de millorar les infrastructures per potenciar la connectivitat de Reus i Tarragona, però, també d’altres ciutats del territori.

Pellicer ha sorprès a tothom quan ha convidat el seguici festiu de Tarragona a participar enguany a la festa major de Reus.