La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | INVERSIONS PER AL 2014

La biblioteca Pere Anguera queda fora de les inversions de l'Ajuntament

El consistori destinarà enguany 900.000 euros a diverses actuacions

20/01/2014 | Per Cori Sebastià

El palauet modenista del carrer de Sant Joan rebrà 154.000 euros per acollir tots els serveis municipals de Turisme.

El palauet modenista del carrer de Sant Joan rebrà 154.000 euros per acollir tots els serveis municipals de Turisme.

Les inversions de l’Ajuntament de Reus per enguany pugen 900.000 euros, una xifra que se suma als poc més de 6 milions que les societats municipals destinaran a inversions. L’alcalde Carles Pellicer ha qualificat de “modest” el pla d’inversions de l’Ajuntament però a la vegada ha ressaltat que “és fruït de l’esforç per sanejar la situació financera de l’Ajuntament”. En aquest sentit, ha volgut destacar que suposa un pas endavant en comparació al 2013 quan el consistori només va poder destinar 300.000 euros a inversions.Dels 900.000 euros per enguany, 700.000 són de fons propis municipals i els altres 200.000 els aportarà la Diputació. El llistat d’actuacions inclou millores en carrers i jardins, diverses actuacions destinades a promocionar el turisme i el patrimoni cultural, i obres en equipaments esportius.

El paquet d’inversions, però, no inclou ni un sol euro a enllestir la biblioteca Pere Anguera, construïda a la zona de Mas Iglesias, una obra aturada des de fa més de dos anys. Pellicer ha explicat que es necessiten 880.000 euros acabar les obres i posar l’equipament a punt per a la seva obertura. Segons l’alcalde, si ara s’hagués optat per acabar la biblioteca tots els diners de la partida d’inversions de l’Ajuntament només haurien servit per aquest projecte i no s’hauria pogut fer cap més altra obra a la ciutat. Davant d’aquesta situació, el govern local ha optat per explorar altres vies que permetin finançar la biblioteca i que passen, segons ha explicat Pellicer, per buscar les aportacions d’altres administracions. En aquest context, l’alcalde també ha comentat que el consistori està pendent per saber com es tanca el pressupost de l’Ajuntament del 2013 i saber si podrá disposar d’alguns diners per a la biblioteca. El consistori manté la intenció d’obrir la biblioteca l’any vinent però no descarta que es pugui fer aquest exercici.

 

Urbanisme i promoció

Dues són les actuacions que s’emporten el gruix més important dels diners de la partida de les inversions de l’Ajuntament per aquest 2014. D’una banda,  la conservació i la millora de diversos carrers, amb 190.000 euros, i per altra, l’adequació del palauet modernista del carrer de Sant Joan, situat just al costat de l’antic hospital. El consistori destinarà 154.000 euros per remodelar aquest edifici amb la finalitat que aculli l’Agència de Promoció de ciutat, amb els serveis de Turisme, que des de fa anys estan situats al Baluard. Més enllà d’aquests dues grans accions, les inversions en el capítol urbanístic són: 20.000 euros per a la connexió del Mas Carpa amb la ciutat a través de l’avinguda de Tarragona; 10.000 euros per arranjar el vial que connectarà el camp de futbol del Reddis i el centre de la ciutat;  56.000 euros per a l’adequació i creació de zones verdes; 20.000 euros per arreglar la rotonda provisional de l’avinguda dels Països Catalans; 10.000 euros per arranjar les filtracions de dos habitatges de la plaça Alegria al barri Immaculada; 90.000 euros per connectar el Mas Pellicer i el Tecnoparc amb una nova zona d’esbarjo; 15.000 euros per adequar un solar per aparcament al barri Gaudí; 59.000 euros per adequar al Parc de la Festa als plans de seguretat, i 82.000 euros destinats a participacions obligatòries en desenvolupaments urbanístics. En l’apartat de promoció, 40.000 euros seran per al programa de reforma de façanes “Reus fes goig”, aturat des de fa un any i mig; 52.000 euros per adequar la sortida d’emergència del refugi de la plaça de la Patacada per què es pugui visitar; i 25.000 euros per a l’arranjament dels accessos a la bòbila Sugranyes. Finalment, en el capítol d‘esports, s’invertiran 12.000 euros per adequar el camp de futbol de Mas Iglesias, i 65.000 aniran a posar a punt el pavelló olímpic per al mundial de patinatge.