La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | EL DEUTE MUNICIPAL

El govern de Reus negociarà allargar el pagament de 34 milions pel nou hospital

L'Ajuntament ha d'abonar l'import el maig del 2015

17/12/2013 | Per Cori Sebastià

El nou hospital de Sant Joan es va inaugurar el 2010.

El nou hospital de Sant Joan es va inaugurar el 2010.

L’Ajuntament de Reus afronta el nou any amb un important problema damunt de la taula: pagar els 34 milions d’euros pel nou hospital de Sant Joan que haurà de fer efectiu als bancs el maig del 2015. Després de resoldre la construcció del centre comercial de Metrovacesa, ara el consistori ja ha començat a treballar en les diverses opcions per pagar el nou hospital.

L’alcalde Carles Pellicer ha explicat que el govern local ja ha començat a estudiar les diverses opcions per pagar els 34 milions d’euros del nou hospital que l’Ajuntament haurà d’abonar a la Generalitat el maig del 2015, tal com es va establir quan es va construir l’equipament. L’anterior executiu local va preveure finançar aquest pagament, en bona mesura, amb la venda de l’edifici de Pick Aguilera, la nau situada just darrere de l’antic hospital i que un cop tirada a terra el pla general preveu que s’hi puguin fer pisos. El nou govern va posar a la venda aquesta edificació, juntament amb altres actius municipals, fa uns mesos amb la finalitat d’aconseguir diners que permetin millorar la delicada situació econòmica de l’Ajuntament. Hores d’ara, però, continua en venda. La intenció dels responsables municipals és negociar amb les entitats financeres i arribar a una entesa per allargar el pagament. Una de les principals preocupacions és que, segons es va acordar quan es va fer el nou hospital, el banc es podria quedar els diners que cada mes arriben del Catsalut si l’Ajuntament no paga el deute pendent. Pellicer ha afirmat que es treballa per descartar clarament aquest extrem. En un esmorzar de Nadal amb la premsa, l’alcalde ha explicat que es treballen “amb sis supòsits” per allargar el pagament si bé no ha volgut donar més detalls sobre aquests perquè ha considerat que seria una indiscreció per part seva fer-ho.

Actualment, el consistori reusenc té un deute de 368 milions d’euros, és a dir, és del 137%. L’objectiu del govern local é sanar baixant aquest percentatge fins arribar al 75% quan acabi l’actual mandat el 2015, fet que obriria la possibilitat que els bancs tornessin a donar crèdit al consistori, segons ha recordat Pellicer. L’Ajuntament reusenc aprovarà  dissabte vinent el pressupost consolidat del 2014 que serà de 315,5 milions d’euros, un 0,29% més que enguany.