La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

OPINIó | Fora de càmera

Un any després

12/08/2013 | Per Cori Sebastià | comentaris comenta

Il·lustració: Christian Inaraja.

Il·lustració: Christian Inaraja.

Ara fa un any m’estrenava com a articulista en aquest espai parlant del microurbanisme. Havíem entrat ja en l’època de les retallades i això havia portat l’Ajuntament de Reus a anunciar que al 2012 hi hauria poques inversions. Per tant, les mínimes obres que s’han fet han costat pocs diners si les comparem amb les actuacions faraòniques dels últims exercicis, que estarem molts anys pagant. Un any després, doncs, què tenim? Repassem algunes de les actuacions més destacades. La més recent ha estat l’adequació d’un terreny de titularitat municipal situat a tocar del nou Hospital de Sant Joan. El solar servirà perquè els cotxes dels usuaris del centre o d’altres serveis de la vora hi puguin aparcar amb condicions i de franc. Aquesta ha estat una actuació molt aplaudida i ben rebuda, perquè no oblidem que, durant mesos, la grua va fer l’agost a la zona de l’hospital.

 Continuem el nostre itinerari cap al centre de la ciutat. Una altra actuació executada ha estat la col·locació d’una tanca a la sortida d’usuaris del pàrquing de la Llibertat per evitar que els skaters facin servir l’esgraó que hi ha per fer-hi salts. Bé, segons l’Ajuntament, l’actuació s’ha fet per reduir el perill que suposa l’esgraó. Als veïns de la zona sembla que el canvi no els ha fet ni fred ni calor. Potser sí que les filigranes que feien alguns practicants del monopatí podien posar en perill la seguretat dels vianants, però, a mi, em semblava que la seva presència posava una nota de vitalitat a una plaça que des de la seva reforma resulta força freda.

I de la plaça de la Llibertat saltem fins al passeig de Mata, perquè en aquest indret es pot tornar a veure l’escultura Els dofins, que durant anys va estar instal·lada a la rotonda que hi ha davant de la Sindical, a prop dels cinemes Palace. Aquesta escultura ha dormit durant anys en un magatzem i ara el consistori l’ha decidit recuperar a partir d’una exposició antològica de Josep Piqué que es va fer al Centre de Lectura, autor de l’obra. He de reconèixer que quan vaig veure Els dofins instal·lats al passeig de Mata vaig experimentar com un retorn al passat. Recordo haver tingut alguna que altra conversa en què el meu interlocutor no sabia quina era la plaça dels Dofins perquè, lògicament, no havia conegut l’espai amb aquesta escultura.

I de coses que s’han incorporat al paisatge de la ciutat a d’altres que han desaparegut, com la jardinera de grans dimensions que ara fa un any va aparèixer com un bolet gegant a la cruïlla del carrer del Vent i el raval de Jesús. Sembla que, finalment, s’ha imposat el sentit pràctic perquè la jardinera feia més nosa que servei.

En definitiva, petites millores que, vist els números vermells de les arques municipals, continuaran enguany. Benvingudes siguin si són per fer-nos més fàcil el dia a dia.  

 

(Article publicat al número 12 de la Revista NW (Gener de 2013)

Deixa el teu comentari

Nom

E-mail

Comentari