La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Presumptes factures irregulars

L'arquitecte Jorge Batesteza demana personar-se en el cas INNOVA i el jutge desestima la seva petició

El magistrat li diu que no es pot "considerar com a part perjudicada"

01/08/2013 | Per Joan Carrion

L'arquitecte Jorge Batesteza, a la sortida del Jutjats de Reus, el passat dia 18 de juliol.

L'arquitecte Jorge Batesteza, a la sortida del Jutjats de Reus, el passat dia 18 de juliol.

El magistrat responsable del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Reus, Diego Juan de Ayala, ha desetimat aquests dies una curiosa petició: la dels lletrats de l'arquitecte Jorge Batesteza -el darrer imputat fins ara dins el CAS INNOVA- per tal de personar-se en la causa d'aquesta investigació judicial. Amb aquesta petició sembla que Batesteza hauria volgut aprofitar la situació per tal de disposar de més informació sobre les diverses diligències, si bé el jutge li ha denegat la sol.licitud argumentant -segons ha pogut saber aquesta revista digital- que ell no pot considerar-se part perjudicada, com -per exemple- si que ho fa el consistori reusenc.

Recordem que Batesteza va ser detingut el passat 17 de juliol després que la Guàrdia Civil escorcollés el seu domicili. Posteriorment va ser traslladat a la Comandància d'aquest cos a la ciutat de Tarragona i, l'endemà, després de declarar davant el citat jutge, aquest va dictar la seva llibertat, retirant-li el passaport i imputant-li sis presumptes delictes, els mateixos que hi ha sobre Carles Manté i l'exdirector general d'INNOVA, Josep Prat. Recordem que el contracte i posterior factures pagades per aquest hòlding d'empreses municipals reusenques també formen part de l'informe redactat -l'any passat- pel secretari i l'interventor municipal del consistori de la capital del Baix Camp en que es qüestionava la manca de justificació dels treballs realitzats en el moment de construir el nou Hospital de Sant Joan.

INNOVA contracta i les factures es repercuteixen a l'Hospital

La contractació de Batesteza s'hauria perfilat en una reunió celebrada entre l'exconsellera de sanitat, Marina Geli i l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, segons va explicar dilluns passat Josep Prat en la seva declaració. A partir d'aquest testimoni de l'exdirector d'INNOVA, en el moment d'afrontar la construcció del nou centre hospitalari reusenc i de l'aportació dels 78 milions d'euros que feia la conselleria, aquesta i consistori haurien buscat dos perfils tècnics diferents per "controlar" el projecte. Carles Manté assumiria tasques d'assessorament en temes de nous serveis sanitaris, i Batesteza, se'l contractaria per tal de suprevisar les obres del nou equipament sanitari. Les factures dels dos contractes, prop d'1,2 milions d'euros entre els anys 2007 i 2011, van ser posteriorment repercutides al propi Hospital de Sant Joan. Josep Prat va indicar també dilluns passat que ell va activar la contractació seguint les instruccions de LLuís Miquel Pérez i del conseller delegat d'INNOVA, Josep Morató.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | CAS INNOVA
La Guàrdia Civil deté l'arquitecte Jorge Batesteza pel cas Innova

17/07/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí l'arquitecte Jorge Batesteza i ha registrat la seva casa i el seu domicli professional per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, segons publica el diari El Pais. L'arquitecte Batesteza va ser acusat per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, de cobrar injustificadament 387.000 euros per la construcció del nou hospital de Sant Joan.

VIDA MUNICIPAL | Nova detenció per les factures d'INNOVA
El jutge dicta llibertat amb càrrecs per l'arquitecte Jorge Batesteza i li retira el passaport

18/07/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Després de més de tres hores de declaració davant el magistrat responsable del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Reus l'arquitecte Jorge Batesteza ha abandonat les citades dependències judicials, en llibertat amb càrrecs, sense fiança i després que el jutge li hagi retirat el passaport. Recordem que qui va ser assessor extern de les obres de construcció del nou Hospital de Sant Joan de Reus i va facturar a Sagessa -societat inclosa dins el hòlding INNOVA- prop de 420.000 euros, va ser detingut ahir a la ciutat de Barcelona després que la Guàrdia Civil realitzés un escorcoll del seu domicili i de les seves oficines.