La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Declaració de Josep Prat

INNOVA va cobrar l'1,2 milions d'euros de les factures de Carles Manté i Jorge Batesteza a l'Hospital de Sant Joan

Prat va explicar que se'ls va contractar després d'una reunió entre l'exalcalde Pérez i l'exconsellera Geli

30/07/2013 | Per Joan Carrion

Josep Prat, amb el seu advocat, a la sortida dels Jutjats ahir a les 10 de la nit/ Núria Torres.

Josep Prat, amb el seu advocat, a la sortida dels Jutjats ahir a les 10 de la nit/ Núria Torres.

El hòlding d'empreses municipal INNOVA va facturar i cobrar a l'Hospital de Sant Joan l'import de les factures presentades per Carles Manté (838 mil euros) i per l'arquitecte Jorge Batesteza (420 mil euros) per les diverses tasques d'assessorament que presumptament estarien sense justificar i que són objecte d'investigació pel Jutjat d'Instrucció Número 3 de Reus arran de la denúncia presentada pel grup municipal d'Ara Reus i en la que estan personats també el propi consistori reusenc i la CUP. Josep Prat, exdirector general d'INNOVA així ho va explicar ahir al jutge tot fent referència a les factures de Manté, si bé -segons ha pogut saber aquesta revista digital- també s'haurien repercutit als comptes de l'Hospital de Sant Joan les factures de l'arquitecte Jorge Batesteza, també imputat en aquest cas des de la setmana passada.

En la seva declaració, l'exdirector general d'INNOVA va explicar que l'origen de la contractació d'un i altre va venir donada després de la celebració de diverses reunions entre l'exconsellera de Sanitat, Marina Geli, l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez, l'exdirector del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté i el propi Josep Prat. En aquestes trobades, i arran del cost que tenia per la Generalitat (78 milions d'euros) el projecte de contrucció del nou Hospital de Sant Joan de Reus, conselleria i consistori haurien decidit escollir dos assessors per supervisar aquest projecte. Manté respondria al perfil d'assessor per temes de nous serveis sanitaris i Batesteza per qüestions arquitectòniques. 

Auditories sense problemes

Al llarg de la seva compareixença, Prat -i a partir de les preguntes dels advocats de les diverses parts (Ara Reus, Ajuntament de Reus i CUP)- va explicar que des del hòlding d'empreses municipals s'havia contractat a Manté tot cumplint les instruccions dels consellers delegats de la societat, en referència a l'exalcalde Pérez i al regidor Josep Morató. Prat va explicar que la majoria d'informes que hauria redactat Manté s'haurien enviat directament als responsables d'altres centres sanitaris dependents de Sagessa i que li estranyava molt que no els haguessin trobat. De fet, l'exdirector general d'INNOVA va contradir l'afirmació de Manté en el sentit que aquest hauria deixat d'enviar els resums anuals de la seva feina a petició de Prat, tal com havia manifestat el propietari de l'empresa CCM Estratègies i Salut en la seva declaració. Prat va dir també que el sistema de facturació i de justificació dels treballs de Manté hauria sigut correcte i que no hi va haver mai cap problema a l'hora de realitzar les auditories de les empreses afectades. Tot i amb això Prat va explicar que de la majoria dels hipotètics informes fets per Manté, no hi havia còpia a les dependències del hòlding d'empreses municipals. 

Prat va explicar ahir que entre els anys 2005 i 2011 s'anava reunint periòdicament amb Manté una o dues vegades al mes i que el contracte es va extinguir a petició de la pròpia INNOVA. Recordem que la darrera factura pagada a Manté va ser la del mes de juliol de 2011, un mes després del canvi de govern. Cursiosament, segons ha pogut saber aquesta revista digital, Prat va dir que l'actual alcalde Carles Pellicer, quan era conseller del citat hòlding no li va demanar mai cap explicació sobre la feina de Carles Manté si bé també va dir que no sabia quins consellers eren o no coneixedors de la relació entre el propietari de l'empresa CCM Estratègies i Salut i INNOVA.

Josep Prat va declarar ahir dues vegades davant el responsable del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Reus, a primera hora de la tarda en una diligència dictada com a secreta i que no ha trascendit sobre el seu contingut, i després un cop finalitzada la compareixença de Carles Manté. El cas que investiga el jutge Diego Juan de Ayala es va iniciar arran d'una querella presentada per Ara Reus el mes de juny de l'any passat a partir d'un informe redactat pel secretari i interventor municipals en el que consideraven presumptament irregulars aquests contractes i aquestes facturacions. En el cas també hi estan personats el grup de la CUP i el propi consistori, si bé aquesta darrer no ho va fer fins el mes de març d'enguany.