La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Noves declaracions de Prat i Manté

Manté només va justificar documentalment els seus treballs per INNOVA el primer any

El propietari de CCM Estratègies i Salut diu que treballava tres dies a la setmana per INNOVA i cobrava 160 euros per hora

29/07/2013 | Per Joan Carrion

Carles Manté, a la sortida dels Jutjats de Reus, ahir al vespre.

Carles Manté, a la sortida dels Jutjats de Reus, ahir al vespre.

Carles Manté i Josep Prat han tornat a trepitjar els Jutjats de Reus per tal de declarar sobre les presumptes factures irregulars presentades per l'empresa CCM Estratègies i Salut i pagades per INNOVA entre els anys 2007 i 2011. Un i altre s'han sotmès a les preguntes del jutge i a les dels diversos advocats de les parts personades en aquest cas. Manté ha afirmat que va presentar justificants dels treballs realitzats el primer any, però que després va deixar de fer-ho a petició del propi Prat ja que tenien una relació continuada amb el seu client i no calia enviar més resums anuals de la feina feta. Prat i Manté, en les seves declaracions s'han contradit en diverses ocasions ja que Prat ha negat aquesta situació. Manté ha explicat que treballava a Reus els dilluns i dos o tres dies més a la setmana en temes d'INNOVA a un preu de 160 euros l'hora. Manté ha explicat que en aquell moment els preus de consultoria oscil·laven entre els 250 i els 500 euros per hora, però que després de la negociació amb Prat el 2007, ho va rebaixar sensiblement. Recordem que Mante, des de CCM Estratègies i Salut va facturar 720 mil euros durant aquests cinc anys.

Josep Prat, amb el seu advocat al sortir dels Jutjats.

Prat i Manté també s'han contradit a l'hora de justificar les despeses motivades per dietes i desplaçaments ja que mentre l'assessor afincat a Mataró va explicar que els pagava a banda de la seva butxaca, Prat ha afirmat que estaven incloses dins els prop de 14.000 euros mensuals que liquidava en les respectives factures a INNOVA. 

Una metodologia diferent

Manté ha desvetllat en la deva declaració que hauria pactat amb el director general del hòlding Josep Prat, la finalització del seu contracte amb INNOVA el mes de juliol de l'any 2011, poques setmanes després de les eleccions municipals i del canvi de govern a l'Ajuntament de Reus. El propietari de CCM Estratègies i Salut ha dit  al jutge que abans de la constitució de la citada empresa havia signat un contracte personal amb INNOVA i que més tard va optar per constituir uns societat limitada unipersonal. Per cert, segons ha explicat Manté en la seva declaració -segons ha pogut saber aquesta revista digital- a la citada empresa hi treballava una biòloga -la seva filla- i un diplomat en ciències empresarials, a mitja jornada.

Al llag de la seva declaració, Carles Manté va reiterar que l'important de la seva tasca dins INNOVA es basava sobretot en la metodologia de la seva assessoria ja que hi havia una relació directa amb el hòlding a partir de la qual s'anaven establint diferents estratègies, unes estaven documentades i altres eren en viu, fruit del debat. Manté ha explicat que a llarg d'aquests anys havia tingut 19 reunions amb l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, 50 trobades amb el conseller delegat d'INNOVA, 51 reunions per temes de Sagessa, entre altres actuacions realitzades a partir del contracte signat amb el consistori reusenc. 

La compareixença de la tarda d'avui ha començat amb la declaració de Josep Prat davant el jutge en una declaració secreta sense la presència dels advocats de les diverses parts. Els citats lletrats, d'Ara Reus, del consistori reusenc i de la CUP han entrat posteriorment a la sala i han compartit declaració dels dos imputats -per separat- amb la participació dels seus respectius advocats defensors.