La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | A partir de dos quarts de 5 de la tarda

El jutge cita a declarar Prat i Manté dilluns vinent per practicar noves diligències per les factures d'INNOVA

En aquest cas hi podran assistir els advocats de les diferents parts presentades en la denúncia

24/07/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge de la compareixença de Carles Manté, dilluns passat al Parlament. / Foto: Parlament de Catalunya

Una imatge de la compareixença de Carles Manté, dilluns passat al Parlament. / Foto: Parlament de Catalunya

El magistrat responsable del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Reus ha citat a declarar novament a l'exdirector general d'INNOVA, Josep Prat i al propietari de l'empresa CCM Estratègies i Salut per tal de practicar noves diligències corresponents a la investigació sobre les preumptes factures irregulars del citat hòlding d'empreses municipals.  La citació està data per dilluns vinent a partir de dos quarts de cinc de la tarda i -en aquest cas- en la vista hi podran assistir els diferents lletrats de les parts personades en aquesta denúncia: Ara Reus -la formació que va presentar la primera querella el 19 de juny passat-, el consistori reusenc -que va afegir-se a la demanda mesos després tot contractant el despatx d'advocats de Juan Córdoba- i també el grup municipal de la CUP que també va iniciar accions legals el mateix dia tot aportant diferent documentació a la Fiscalia. 

Recordem que Prat  Manté va declarar davant del citat jutjat el dia 28 de febrer d'aquest any, després que l'anterior jutge que portava aquest cas, hagués ordenat el dia anterior l'escorcoll dels domicilis dels dos ex alts càrrecs de sanitat i la seva detenció. Prat i Manté van ser traslladats a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona la nit del 27 i la tarda següent van declarar a les dependències judicials reusenques. En aquell moment, el jutjat va dictar la seva llibertat amb càrrecs, els hi va retirar el passaport i continuen des d'aquell dia imputats pels presumptes delictes de malversació de diners públics, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i actuacions contra la hisenda pública. 

Un i altre també han comparegut aquestes setmanes en la Comissió d'Investigació que el Parlament de Catalunya va crear per revisar els diversos casos de presumptes irregularitats comeses aquests darrers anys en la gestió de diversos centres sanitaris catalans.

La primera denúncia contra l'exdirector general d'INNOVA, Josep Prat, i Carles Manté pels més de 830 mil euros cobrats i facturats a Sagessa entre els anys 2007 i 2011 va ser impulsada pel grup municipal Ara Reus el dia 19 de juny de l'any passat després de la presentació d'un informe municipal de secretari i interventor municipals en que es considerava aquestes factures irregulars. El mes de març d'enguany, el govern municipal de CiU i PP anunciava que també es personava en aquesta causa penal com a organisme perjudicat. Una causa que -recordem- continua sota secret de sumari i amb una peça separada que investiga l'aval de tres milions d'euros a l'empresa mitxa Shirota. El grup municipal de la CUP també està personada en aquest cas.