La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Era l'exdirector de serveis centrals d'INNOVA

Arxivada la demanda per mòbing presentada per Joan Costa contra la consellera delegada d'INNOVA, Teresa Gomis

El judici es va fer el 17 d'abril passat i Costa demanava una indemnització de 400 mil euros

22/07/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge de la citació del dia del judici celebrat al Jutjat Social de Reus.

Una imatge de la citació del dia del judici celebrat al Jutjat Social de Reus.

La magistrada del Jutjat Social número 1 de Reus, ha dictat l'arxiu de la demanda presentada per Joan Costa i Domènch contra la consellera delegada d'INNOVA, la regidora Teresa Gomis, i contra la societat anònima municipal, Sagessa. En la citada denúncia, Costa -qui va ser director de serveis centrals del citat hòlding- acusava Gomis d'assetjament laboral a "l'haver-lo relegat en les seves funcions directives al capdavant del grup d'empreses". En el judici celebrat el passat mes d'abril, la defensa de Costa va arribar a parlar de "l'existència d'afectacions anìmiques i psicològiques que el van obligat a demanar la baixa laboral a meitats de l'any 2012". Per la seva part, l'advocat de Gomis va rebatre aquestes acusacions amb la presència de diferents tècnics municipals que van testificar contra la tesi de Costa. Cal destacar que consistori i Costa havien arribar a negociar l'extinció del seu contracte, pel qual l'exdirectiu d'INNOVA havia arribar a demanar més de 400 mil euros com a indemnització. Una xifra que no va ser acceptada per l'ajuntament. Setmanes després del citat judici, Costa es reincorporava al seu lloc de treballa l'espera d'aquesta setència.

La denúncia de l'exdirector de serveis d'INNOVA, es basava en el fet que un cop Josep Prat havia abandonat la gerència del hòlding, el govern municipal havia optat per començar a reduir altres càrrecs directius o, si més no, a negociar amb alguns d'ells una possible extinció de contracte. En el cas de Joan Costa, les dues parts no es van entendre com a conseqüència de la xifra que el treballador demanava com a indemnització. En aquest context, la direcció d'INNOVA va decidir traslladar el despatx de Costa a les dependències de l'antic hospital a partir del febrer de l'any passat. En aquest espai, segons explica Costa en la seva demanda, "va començar a patir un cert aïllament progressiu tot apartant-lo de moltes de les tasques que se li havien encomanat inicialment". Aquesta situació -sempre segons la versió del demandant- es va agreujar fins a finals de juny del 2012, data en que "es va veure obligat a demanar una baixa per malaltia donada la seva situació anímica". La defensa de Gomis va argumentat tot el contrari i va intentar demostrar que tot i el canvi de lloc, Costa tenia diversos encàrrecs fets i projectes a desenvolupar. Mentre va ser director de serveis d'INNOVA, el seu sou mensual brut oscil.lava entre els nou i els dotze mil euros, segons els objectius assolits en cada moment segons el seu contracte d'alta direcció.

La sentència coneguda per aquesta revista digital nega doncs aquest assetjament laboral i deixa sense efecte la denúncia contra Teresa Gomis i contra Sagessa, presentada per Costa.


Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Demana prop de 400 mil euros d'indemnització
Vist per sentència el judici de l'exdirector de serveis centrals d'INNOVA contra Sagessa i Gomis

17/04/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Després de més de cinc hores de vista oral al Jutjat Social número 1 de Reus, passades les quatre de la tarda, ha quedat vist per sentència la denúncia presentada fa mesos per Joan Costa Domènech, exdirector dels serveis centrals d'Innova contra Sagessa i la consellera delegada del grup 'empreses municipals, Teresa Gomis. Costa va presentar una denúncia en la qual acusava Gomis d'haver-li fet mòbing entre els mesos de febrer i juny de l'any 2012, tot just després de la dimissió de l'exgerent Josep Prat. Al judici hi han declarat també diversos funcionaris municipals presentats com a testimonis pels advocats de les respectives parts. La jutgessa haurà de determinar ara si l'extinció del contracte de Costa s'ajusta a la legalitat i, en cas d'acomiadament, quina és la seva antigüitat al consistori reusenc i a la societat sanitària municipal, Sagessa.