La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Nova detenció per les factures d'INNOVA

El jutge dicta llibertat amb càrrecs per l'arquitecte Jorge Batesteza i li retira el passaport

Entre el seu treball personal i el de la seva empresa, va facturar 420 mil euros a INNOVA

18/07/2013 | Per Joan Carrion

L'arquitecte Jorge Batesteza a la sortida dels Jutjats de Reus, aquesta mateixa tarda.

L'arquitecte Jorge Batesteza a la sortida dels Jutjats de Reus, aquesta mateixa tarda.

Després de més de tres hores de declaració davant el magistrat responsable del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Reus l'arquitecte Jorge Batesteza ha abandonat les citades dependències judicials, en llibertat amb càrrecs, sense fiança i després que el jutge li hagi retirat el passaport. Recordem que qui va ser assessor extern de les obres de construcció del nou Hospital de Sant Joan de Reus i va facturar a Sagessa -societat inclosa dins el hòlding INNOVA- prop de 420.000 euros, va ser detingut ahir a la ciutat de Barcelona després que la Guàrdia Civil realitzés un escorcoll al seu domicili i a les seves oficines.

Batesteza va ser traslladat ahir al vespre cap a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i, aquest migdia, a dos quarts de dues entrava en un vehicle policial a l'aparcament soterrani dels jutjats de la capital del Baix Camp. La declaració s'ha iniciat a quarts de quatre de la tarda i, passades les set, l'arquitecte d'origen argentí i afincat des de fa molts anys a Barcelona ha sortit del jujat sense fer cap mena de declaració i amb el semblant molt seriós.

Pel que fa als presumptes delictes dels que el jutge podria acusar a Batesteza, diverses fonts apunten a un presumpte blanqueig de diners, malversació de cabals públics i falsedat de documents públics, si bé cal recordar que aquesta investigació es troba encara sotmesa al secret de sumari d'aquesa causa penal. Un secret que el dia 5 d'aquest mes de juliol va ser perllongat novament.

Jorge Batesteza va comparéixer també fa poques setmanes en la Comissió d'Investigació de la Sanitat Catalana al Parlament de Catalunya on es va sotmetre a les diferents preguntes dels diputats de la cambra catalana. En la seva intervenció va explicar que -segons el seu parer- la seva feina estava "perfectament documentada i explicada a l'haver realitzat una tasca de revisió i assessorament del procés construtiu del nou hospital". Batesteza va manifestar que en cap cas havia facturat dues vegades la mateixa feina "ja que una va ser realitzada per mi personalment i l'altra per altres tècnics de la meu despatx". El citat arquitecte va voler destacar en la seva declaració al Parlament que aquesta "tasca de controls hauria suposat un estalvi de prop de nou milions d'euros en el pressupost total del projecte". Les presumptes irregularitats d'aquests factures de Jorge Batesteza es van desvetllar arran d'un informe del secretari i interventor municipals, un document que posteriorment va ser traslladat al Tribunal de Cuentas de Madrid. Amb el citat informe, el grup municipal d'Ara Reus va presentar una querella a la Fiscalia contra Batesteza, Carles Manté i Josep Prat.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | CAS INNOVA
La Guàrdia Civil deté l'arquitecte Jorge Batesteza pel cas Innova

17/07/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí l'arquitecte Jorge Batesteza i ha registrat la seva casa i el seu domicli professional per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, segons publica el diari El Pais. L'arquitecte Batesteza va ser acusat per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, de cobrar injustificadament 387.000 euros per la construcció del nou hospital de Sant Joan.