La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Miquel Roca ha participat a la reunió de portaveus

Desacord entre Metrovacesa i Ajuntament de Reus per "manca de garanties per si s'incompleix de nou el contracte"

Una de les solucions passava pel fet que Metrovacesa subrogués el crédit de la nova Fira

15/07/2013 | Per Joan Carrion

Miquel Roca Junyent amb la regidora Teresa Gomis i l'advocat reusenc Àlex Llevat.

Miquel Roca Junyent amb la regidora Teresa Gomis i l'advocat reusenc Àlex Llevat.

A quatre dies de la celebració del ple extraordinari que ha d'aprovar o revocar la nova concessió a l'empresa Metrovacesa per la construcció del centre comercial, no hi ha acord entre les dues parts. Pellicer ha explicat aquest matí que "si no tenim les garanties necessàries especificades dins el contracte per si es torna a incomplir de nou aquest acord, no firmarem el nou contracte". Al llarg de les negociacions realitzades aquestes setmanes, un informe tècnic municipal ha apuntat dos punts crítics a l'hora de confirmar aquest nou acord: primer, que "Metrovacesa no hauria pogut concretar el pla de finançament per al pagament únic inicial previst en un hipotètic acord voluntari" i segon, que "Metrovacesa no hauria pogut mostrar garanties per executar la subrogació del crédit de la nova Fira, com a pagament del cànon concessional", una altra de les possibilitats que hauria pogut desbloquejar el tema. Cal recordar que Metrovacesa és propietat de set entitats bancàries, una d'elles, el BBVA va ser un dels bancs que va prestar una part dels diners amb els que es va construir el nou equipament firal, ubicat a la zona del Tecnoparc.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer ha efirmat que "tot i que a dia d'avui no hi ha un acord concret, les necogociacions continuen obertes i ara estem fent un redactat nou del contracte on es vegin recollides aquestes clàusules de garantia. Si això no es produeix, no signarem i portarem al ple la revocació del conveni i de la concessió. Alehores serà moment d'iniciar el litigi amb l'empresa per recuperar la concessió".

Pagaments fraccionats

Una altra de les qüestions que ha canviat des del mes d'abril en que el govern va anunciar que hi havia un principi d'acord amb l'empresa, és que Metrovacesa no pot fer el pagament únic dels 38 milions d'euros i la liquidació dels diners pendents es fraccionaria amb aquest sistema: un milió en efectiu i un pagaré d'1,9 milions el divendres vinent abans del ple extraordinari, tres pagaments de 2,4 milions (dos el 2014 i un el 2015) i un pagament final de 30,9 milions d'euros com a màxim 40 dies després de la inauguració del nou centre comercial (com a data màxim el 10 de novembre de 2015). Aquest fraccionament estaria compensat per tres milions d'euros d'interessos a l'allargar els terminis, per tant la xifra final de la concessió estaria fixada en 41 milions. Aquesta nova proposta econòmica si que seria acceptada pel govern.

Pel que fa a la contractació del despatx d'advocats de Miquel Roca i Junyent, que per cert ha asistit a la reunió acompanyat del també advocat reusenc Âlex Llevat, Pellicer ha afirmar que "són experts en aquestes qüestions i estan especialitzats en temes mercantils". Pel que fa al fet que Roca i Junyent és també secretari del consell d'administració del Banc de Sabadell -un dels propietaris de Metrovacesa- Pellicer ha afirmat que no "hi ha cap mena d'incompatibilitat (una possibilitat avançada en la seva edició d'avui per Diari de Tarragona) ja que no forma part de cap òrgan de decisió".