La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | El termini finalitza el dia 19 de juliol

Pellicer confia en el despatx de Roca Junyent per encarar els darrers dies de negociació amb Metrovacesa

El govern fa dies que comenta extraoficialment que la situació és, ara per ara, molt complicada

09/07/2013 | Per Joan Carrion

Miquel Roca en un acte de la Cambra de Comerç celebrat al Palau Bofarull l'.any passat.

Miquel Roca en un acte de la Cambra de Comerç celebrat al Palau Bofarull l'.any passat.

L'Ajuntament de Reus ha contractat els serveis del despatx d'advocats Roca Junyent per buscar assessorament legal en els darrers dies de negociació amb l'empresa Metrovacesa. Recordem que el termini donat pel consistori reusenc després que es decidís donar una mena de pròrroga al conveni, finalitza el proper dia 19 de juliol. Fins aquest dia hi hauria temps per signar un nou acord que contemplaria el reinici de les obres si la companyia immobiliària fes efectiu el pagament de 38 milions d'euros per recuperar la concessió. Un dels problemes fonamentals podria passar per la petició d'un pagament fraccionat d'aquest import. Pellicer vol tenir les màximes garanties legals abans d'acedir a rubricar una proposta com aquesta i ha confiat en l'equip especialitzat de Roca i Junyent per supervisar un hipotètic acord.

Si un fa cas de les darreres declaracions del govern de CiU i PP sobre la negociació amb la citada empresa -propietat d'un grup d'entitats bancàries- ara per ara sembla que pinten bastos. El mateix dia en que es feia el balanç d'aquests dos dies de legislatura, l'alcalde Carles Pellicer, va parlar de fer un bany de realisme sobre aquest tema, unes paraules que feien pensar que la negociació s'havia complicat. Pellicer va comunicar divendres passat a la resta de portaveus dels diferents grups municipals la contractació dels serveis del citat despatx d'advocats per tal de finalitzar les negociacions amb Metrovacesa. El govern podria aunciar en els propers dies la convocatòria d'un ple extraordinari pel mateix dia 19 de juliol per tractar de nou el conveni amb la companyia immobiliària, sigui quina sigui la resolució final de la negociació.

Recordem que l'any passat el consistori ja va fer diverses consultes als despatxos d'advocats Garrigues i Fornesa Prada per buscar una sortida a la situació en que es trobava el projecte aturat de centre comercial que Metrovacesa va començar a construir a l'avinguda Sant Jordi.


Notícies relacionades
ECONOMIA | Metrovacesa
L'Ajuntament consulta dos despatxos d'advocats per negociar amb Metrovacesa

27/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Els bufets d'advocats Garrigues i Fornesa Prada Fernández han elaborat dos informes jurídics amb l'objectiu de contrastar la situació de l'Ajuntament de Reus davant la negociació que s'està portant a terme amb l'empresa Metrovacesa, adjudicatària del Centre Comercial que hauria d'ocupar les antigues instal.lacions de Fira de Reus.

VIDA MUNICIPAL | Gir important en les negociacions entre consistori i companyia immobiliària
Metrovacesa demana ara acabar el centre comercial però proposa fer-lo més petit

18/04/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El projecte de construcció d'un centre comercial a l'avinguda de Sant Jordi de Reus impulsat per Metrovacesa ha experimentat en les darreres hores un cop d'efecte impensable poques setmanes enrere. Les negociacions que s'han portat a terme van fructificar ahir a la tarda amb un acord inicial que passaria per acabar el centre comercial amb diverses modificacions constructives sobre el projecte inicial (com ara una planta menys) i amb noves vies de finançament que s'estan estudiant en aquests moments. Una d'elles, segurament la més positiva per la ciutat de Reus, passaria pel fet d'avançar el cànon establert quan es va adjudicar el centre comercial, l'any 2008. Una aportació que Metrovacesa podria assumir -per exemple- renegociant el prèstec que penja de la Fira de Reus i que s'havia d'aixugar amb els cinc milions d'euros anuals que havia de pagar Metrovacesa. L'Ajuntament de Reus vol convocar un ple extraordinari per demà divendres per suspendre la revocació del conveni que es va aprovar a mitjans del gener passat.

VIDA MUNICIPAL | Si finalment l'entesa és bona, el centre hauria d'estar obert el 2015
Metrovacesa pagarà 38 milions d'euros de cànon de cop que serviran per liquidar el crèdit de la Fira

18/04/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha convocat un ple extraordinari i urgent per demà divendres a les 10 del matí per acordar la suspensió temporal, per un periode de tres mesos, del procés de revocació de la concessió dels terrenys de l'antiga fira a l'empresa Metrovacesa. El govern proposa al ple l'aprovació d'un principi d'acord signat aquest dimecres entre l'Ajuntament i l'empresa que permet desbloquejar la continuïtat de la concessió dels terrenys: Metrovacesa pagarà 38 milions d'euros de cop -abans del 19 de juliol- com a cànon total per la concessió dels terrenys per 50 anys. Uns diners que serviran per liquidar el que queda dels 37,6 milions de préstec utilitzats per fer la nova Fira. Pellicer no ha amagat que es tracta d'un operació financera perfecta per a les dues parts.