La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Comissió de Sanitat al Parlament

Pellicer diu que "ni el propi regidor d'hisenda de Pérez sabia el que es decidia al hòlding INNOVA"

Afirma que "Carles Manté no va reclamar mai les factures que no va pagar el nou govern"

01/07/2013 | Per Joan Carrion

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer en la seva intervenció aquesta tarda al Parlament de Catalunya.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer en la seva intervenció aquesta tarda al Parlament de Catalunya.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha viscut aquesta tarda una compareixença tranquil.la en la Comissió de Sanitat que s'ha celebrat al Parlament de Catalunya. Entre el desconeixement manifest de la majoria de diputats de la realitat municipal reusenca i les intervencions poc punyents dels citats representants dels diferents grups polítics, Pellicer ha dedicat la seva intervenció en insistir en el deconeixement que l'oposició al consistori reusenc tenia de la gestió d'INNOVA i en justificar els canvis que el govern actual va començar a tramitar des de la dimissió de l'exgerent Josep Prat. Pellicer ha dit que "ni el propi regidor d'hisenda de Lluís Miquel Pérez; Carles Salas, tenia coneixement de la majoria de decisions que s'hi adoptaven. Jo crec que a l'anterior mandat hi havia molts membres del govern que no tenien notícia de moltes decisions".

"Jo no sabia res del sou de Prat, ni de moltes de les decisions que s'hi adoptaven. Quan va dimitir el regidor Fèlix Oliva d'INNOVA, vam decidir mantenir-nos a dins el hòlding per tenir coneixement del que s'hi cuinava", ha manifestat Pellicer. L'alcalde de Reus ha explicat que "CiU va apostar en el primer moment pel model d'INNOVA, crec que la primera idea del hòlding era bona, però tal com ha acabat, no". Pellicer ha definit a Prat "com un bon gestor i un bon professional".

A preguntes de la CUP, Pellicer ha afirmar que "vam pensar en mantenir-lo durant els quatre anys de mandat, però tal com van anar les coses els criteris van canviar. Ara ho hauríem fet amb un altre sou i unes altres condicions". Pellicer ha aprofitat la seva presència al Parlament per anunciar que d'aquí un any i escaig realitzarà una nova auditoria de gestió "per tal de veure com han anat les coses des de la primera que vam fer l'any passat i per avaluar si s'han arreglar les deficiències que hi vam trobar".

Pellicer ha anat explicat que quan era a l'oposició "sempre ens vam mostrar contra molts dels projectes impulsats per l'anterior govern com ara Metrovacesa, Shirota, entre altres". A preguntes del PSC ha defensat el model de Sagessa i la dimensió de l'Hospital de Sant Joan, "el millor hospital del món", ha dit. A més de reiterar que "la gestió d'INNOVA es va fer a esquenes nostres", l'alcalde de Reus ha destacar el procés de reorganització que s'està fent de les diverses societats anònimes municipals, "hem afrontat un canvi profund de la citada societat".

Sobre el cas de Carles Manté ha explicat que "quan vam ser conscients de les factures d'aquesta persona vam decidir aturar els pagaments i considero significatiu que Manté no les arribés a reclamar mai".