La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Comissió de Sanitat al Parlament

L'interventor municipal 'desmenteix' l'exalcalde Pérez i diu que va fer més de 60 informes negatius entre 2008 i 2011

El secretari Jaume Renyer diu però que no van fer informes sobre INNOVA

01/07/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge de la presència de l'interventor, secretari i alcalde de Reus al Parlament de Catalunya.

Una imatge de la presència de l'interventor, secretari i alcalde de Reus al Parlament de Catalunya.

Continua la sessió d'avui dilluns al Parlament de Catalunya de la Comissió d'Investigació de la Sanitat Catalana. En aquest cas compareixen l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, l'interventor municipal, Baldomero Rovira i el secretari, Jaume Renyer. El primer torn ha sigut pel citat interventor que ha insistit en la seva intervenció que va redactar més de 60 informes sobre possibles irregularitats a l'Ajuntament de Reus i INNOVA entre els mesos de juny de 2008 i juny de 2011 i que en cap cas van ser tingut en compte per l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez. Recordem que aquest, en la seva passada intervenció en aquesta comissió va afirmar tot just el contrari.

Rovira ha explicat que el 2008 va presentar 6 informes, 15 el 2009, 18 el 2010 i 21 el 2011. En ells, tal com consta en l'informe que ha llegit, s'haurien comès diversos incomplements de la normativa com ara el fraccionament dels objectes del contracte per eludir els procediments de concurrència competitiva, fer despesa sense consignació pressupostària, fer contractacions directes per sobre el límit del contracte menor o per anualitats que exedeixen del límit anual, modificacions de contractes no tramitades o a celebrar convenis de col.laboració quan en realitat es tracta d'una prestació de serveis.

L'interventor municipal ha desdit en tot moment el que va dir l'excalde Pérez en la seva passada compareixença tot dient que des d'INNOVA no "ens demanaven mai informes i, a més, no van trobar quasi cap informe jurídic sobre la majoria d'actuacions realitzades". En relació als contractes entre INNOVA i l'empresa de Carles Manté, CMM Estratègies i Salut, no es va fer la tramitació preceptiva necessària i sobre la contractació de l'arquitecte Batesteza, ha explicat que va redactar un segon informe arran de la documentació presentada per la seva feina en la direcció de l'obra de l'Hospital de Sant Joan de Reus "un informe que ratifica el primer i que no puc explicar amb més detall perquè la qüestió està subjecta al secret de sumari". Rovira ha definat l'evolució del hòlding d'empreses municipals com una "perversió de l'instrument", En la seva compareixença ha desvetllat també que l'antiga interventora, Margarida López, va redactar també diversos informes que "no van ser atesos" en el mandat dels anys 2004 i 2005.

Per la seva part, el secretari municipal Jaume Renyer ha explicat en la seva intervenció -i a preguntes de la CUP- que no va fer mai cap informe sobre INNOVA perquè estava fóra del procés de gestió del hòlding. "No hi havia cap mena de connexió entre INNOVA i les estructures de l'ajuntament i tampoc hi havia mecanismes de coordinació", ha manifestat Renyer. El secretari de l'Ajuntament de Reus s'ha mostrat molt reservat a l'hora de contestat moltes de les preguntes del diputats de les dferents forces polítiques, acollint-se al fet que "moltes temes s'estan investigant en seu judicial".