La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Innova

Josep Prat cobrava 280.000 euros l'any com a Director General d'INNOVA

20/01/2012 | Per Joan Carrion

Un dels millors secrets guardats durant aquests anys pels diversos governs municipals a la ciutat de Reus ha estat finalment desvetllat. Es tracta del sou del recentment dimitit Josep Prat Domènech al capdavant del hòlding de les societats anònimes municipals, una tasca per la que ingressava anualment una xifra propera als 280.000 euros. Una quantitat que  li era aportada des de diversos organismes i societats municipals i el propi Ajuntament de Reus, una de les causes per la qual havia estat tan difícil poder accedir a aquesta informació, tan qüestionada i reclamada pels grups polítics municipals a l’oposició de la CUP i Ara Reus.

De fet, des de la creació d’INNOVA  -ara farà 10 anys- cap dels governs locals  ha accedir a facilitar aquesta xifra, tot argumentat que aquesta mena d’informació (i la majoria de decisions d’aquesta empresa municipal) era confidencial. Una decisió que, curiosament, contradeia un informe realitzat temps enrera per la Secretaria General de l’Ajuntament de Reus que afirmava que aquesta era una informació pública que podria ser coneguda per la ciutadania. Destacar també que aquesta xifra s’havia superat anys enrera i havia arribat als 300.000 mil euros fins que el canvi de la llei va obligar a establir aquest topall i rebaixar la seva retribució, segons ha informat la Cadena Ser.

Recordem que les crítiques a la gestió d’INNOVA han proliferat durant aquest mandat  i que els partits polítics més minoritaris –Ara Reus i la CUP- han estat beligerants amb la forma d’actuar del citat hòlding d’empreses municipals i la seva opacitat. De fet, la dimissió de Josep Prat era coneguda poques hores després que la CUP anunciés la presentació d’una denúncia a la Fiscalia en la que reclamava una major informació sobre les pressumptes incompatibilitats laborals de Prat. El recentment dimitit Director General d’Innova compaginava aquest càrrec amb el de president de l’Institut Català de la Salut i la presència en el Consell d’Administració d’USP Hospitals.

Avui se celebra un Consell d’Administració extraordinari i urgent del grup d’empreses municipals INNOVA on es donarà compte de la dimissió de Josep Prat i es portarà a aprovació l’acta de la darrera reunió d’aquest òrgan celebrada el proppassat dia 2 de desembre. Una acta a la que ha tingut accès NW Revista de Reus i en la que es pot llegir la intervenció de Josep Prat en la que volia sortir al pas de les crítiques que havia rebut durant aquestes darreres setmanes, tot i que continuava rebent el suport del govern actual format per CiU i el PP.

Prat, segons l’acta, ‘explica que està en una situació personal que li genera una certa incomoditat pels plantejaments que s’estan fent en premsa i que posen en qüestió la seva professionalitat i honorabilitat. Amb 64 anys complerts i amb 42 anys de vida professional diu que és la primera vegada que es troba en aquesta situació’.

L’acta continua exposant que ‘per clarificar algunes de les coses que s’han pogut llegir a la prensa en els últims temps, el Sr. Prat explica que és membre del Consell d’Administració d’USP Hospitals (no soci d’aquesta entitat, com s’ha arribat a dir) i també aclareix que USP és una companyia espanyola, de la que es van fer càrrec fa pocs anys dos bancs anglesos al bescanviar els seus crèdits per accions. Abans d’acceptar el seu nomenament –continua Prat- com a conseller en aquesta entitat, va demanar autorització al president del Consell d’Administració d’INNOVA qui, en data 14/12/2009 i, per unanimitat, va autoritzar-lo a acceptar aquest càrrec’.

‘I que de la mateixa manera abans d’acceptar el càrrec de president de l’Institut Català de la Salut (ICS) també ho va posar en coneixement del Consell d’Administració d’INNOVA en la reunió celebrada el passat 30/03/2011, qui ho va aprovar per unanimitat’.  A més, continua l’acta del passat Consell d’Administració, ‘respecte de les possibles incompatibilitats entre els tres càrrecs, diu és una qüestió que es va estudiar amb caràcter previ per la Generalitat abans de proposar-lo per al càrrec de president de l’ICS, i que disposa de còpia d’un informe de l’assessoria jurídica de la Generalitat conforme no hi ha incompatibilitats’. 

Recordem que després de la citada dimissió de Prat, les seves funcions seran assumides per l’Alcalde Carles Pellicer i que en la reunió d’avui es formalitzará aquesta renúncia i revocació de poders.