La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL

L'alcalde Carles Pellicer declara en qualitat de testimoni per l'aval de tres milions d'euros a Shirota

Als jujats també hi ha acudit l'exregidor socialista Àlex Martínez convocat per error durant el dia d'avui

20/06/2013 | Per Joan Carrion

Carles Pellicer sortint de l'edfici dels jutjats de Reus aquesta tarda.

Carles Pellicer sortint de l'edfici dels jutjats de Reus aquesta tarda.

Continua la desfilada de polítics reusencs pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus que investiga la fórmula de l'aval de tres milions d'euros que l'Ajuntament de Reus va atorgar a l'empresa Shirota el mes de febrer de l'any 2008. Avui ha passat per les dependències judicials dos polítics de CiU que en aquell temps eren també membres del consell d'administració del hòlding d'empreses INNOVA. Es traca d'Hipòlit Montseny i de l'actual alcalde Carles Pellicer. El seu grup municipal va optar per l'abstenció la votació del consell d'administració d'INNOVA i un any després, van votar contra el citat aval en la reunió de la Junta General del hòlding. Un i altre han comparegut davant del jutge com a testimonis.

A la sortida de les respectives declaracions ni un ni altre han volgut fer declaracions al·legant -com la resta de citats- el secret de sumari del cas. Recordem que aquesta investigació forma part d'una causa penal que conté una peça separada dedicada a l'aval de tres milions d'euros atorgats a l'empresa Shirota. Pel que fa al consell d'administració que va debatre aquell acord, ja han passat pel jutjat tots els ex membres del consell d'administració llevat del socialista Àlex Martínez que declararà un altre dia com a conseqüència d'un problema en la citació per avui.

Pellicer s'ha limitat a dir que "estem aquí per col·laborar amb la justícia tal com és la nostra obligació". L'alcalde de Reus declararà d'altra banda el dia 1 de juliol vinent a la Comissió de Sanitat de Catalunya un òrgan en el que ja hi han comparegut, entre altres l'exalcalde Lluís Miquel Pérez i l'exdirector general d'INNOVA, Josep Prat.