La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cas Shirota

El jutge imputa a l'exconseller d'INNOVA Daniel Pi i pren declaració, com a testimonis, a López Mallol i Ricard Font de Rubinat

ICV va fer un vot afirmatiu condicionat i al no complir-se la seva postura va abandonar el consell d'administració de Shirota

19/06/2013 | Per Joan Carrion

L'exregidor d'ICV, Daniel Pi, a la seva entrada als Jutjats de Reus, aquesta tarda.

L'exregidor d'ICV, Daniel Pi, a la seva entrada als Jutjats de Reus, aquesta tarda.

Aquesta tarda han continuat les declaracions pel cas Shirota davant el Jutjat d'Instrucció Número 3 de Reus. Des de les quatre de la tarda han acudit als jutjats l'exconseller d'INNOVA Daniel Pi d'Iniciativa Verds, qui ho ha fet com a imputat segons s'ha pogut saber al llarg de la tarda. També han estat citats a declarar l'exconseller del Partit Popular, Miquel Àngel López Mallol i el de Convergència i Unió, Ricard Font de Rubinat.


Daniel Pi, en el consell d'administració del mes de març de 2007 va votar a favor d'avalar el projecte, si bé va matisar que el seu vot estava condicionat al fet que INNOVA sortís de Shirota el més aviat possible, al "tractar-se d'una iniciativa privada". mesos més tard i, ja amb el canvi de govern i de regidors ecosocialistes, ICV va optar per abandonar el consell d'administració de l'empresa Shirota.

 

Pel que fa a l'acord del consell d'administració celebrat el 30 de març de 2007 en el que es va tractar el projecte de Shirota es va aprovar textualment:

 

"Facultar expressament els dos consellers delegats (l'alcalde Lluís Miquel Pérez i el regidor Josep Morató) per tal que qualsevol d’ells, indistintament, triï la fórmula financera a utilitzar per donar suport a aquesta societat de nova creació d’ entre de les proposades o d’altres que es puguin plantejar fins a la suma màxima de 3.000.000.- euros, i per a que previs els tràmits administratius preceptius, i prèvia autorització de la Junta General, si en el seu cas resultés preceptiva, formalitzin els documents públics i privats que resultin procedents a aquest efecte". 

 

Aquella proposta, va ser sotmesa  a votació i va resultar aprovada per majoria (vots favorables dels socialistes Lluís Miquel Pérez, Josep Morató i Eduard Ortiz, dels republicans Empar Pont i Jordi Bergadà i del citat Daniel Pi), al comptar amb el vot a favor de 7 dels 12 membres del Consell. L'acta d'aquell consell especifica que "voten en contra de la proposta els consellers Miquel Àngel López Mallol i Juan Gallardo (del PP) i s’abstenen els consellers senyors Carles Pellicer, Ricard Font de Rubinat i Hipòlit Montseny ( de CiU). El conseller Sr.Daniel Pi, per la seva part, dóna el seu vot positiu a la proposta condicionat al compromís de procedir en el termini més breu possible a la sortida d’INNOVA de l’accionariat de SHIROTA i la seva substitució per accionariat convencional".

 

Durant aquesta tarda el Jutjat d'Instrucció Número 3, ha pres declaració com a testimonis a Miquel Àngel Mallol i a Ricard Font de Rubinat.

Galeria fotogràfica

L'exregidor de CiU, Ricard Font de Rubinat, a la sortida dels Jutjats.

L'exregidor del PP i ex conseller de la societat INNOVA, Miqueñ Àngel López Mallol.