La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Comissió de Sanitat al Parlament

Pérez defensa la gestió de Prat a INNOVA i afirma "que la meva decepció serà majúscula si hi ha alguna greu irregularitat"

Carrega contra l'interventor i secretari per no "haver fet mai cap advertiment d'irregularitats" a INNOVA

17/06/2013 | Per Joan Carrion

Un moment de la intervenció de LLuís Miquel Pérez al Parlament de Catalunya.

Un moment de la intervenció de LLuís Miquel Pérez al Parlament de Catalunya.

L'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez no s'ha mossegat la llengua en la seva compareixença en la Comissió d'Investigació de la Sanitat Catalana que s'ha celebrat aquesta tarda al Parlament de Catalunya. Pérez ha defensat el model INNOVA tot afirmant que "hi pot haver hagut alguna cosa mal feta però no crec que es tracti d'un delicte". En el cas de la gestió de Josep Prat, l'exalcalde ha afirmat que "ratifico el meu suport a la persona de Josep Prat i la meva sorpresa serà majúscula si al final hi ha alguna greu irregularitat". Pérez ha criticat el doble llenguatge de determinats polítics al consistori reusenc i l'actitud de l'interventor i secretari municipal "ja que en cap moment van advertir de cap il·legalitat en tots aquests processos".

Pérez ha afirmat al llarg de la seva intervenció que "vaig donar el vist-i-plau a la contractació dels serveis de Carles Manté i de Jorge Batesteza i n'era conscient de les remuneracions fixades, unes quantitats que vaig sol·licitar que es fessin per la banda baixa del mercat d'aquell moment". Pérez ha manifestat que "en tots aquests mesos lamento que s'hagi distorsionat tota la feina feta en el camp de la sanitat catalana perquè si el sistema ha tingut algun problema o alguna irregularitat, cal perseguir-les però no carregar-se el model". Lluís Miquel Pérez ha explicat també que "no vaig veure tampoc cap mena d'incompatibilitat en els diversos càrrecs de Josep Prat". Pel que fa a les obres de construcció de l'Hospital de Sant Joan, Pérez ha dit a la Comissió que "vam posar en marxa organismes per fer un seguiment de les obres i dels obsjectius estratègics del projecte i en aquesta i en altres actuacions no vam tenir mai cap mena d'advertiment per part del secretari i interventor sobre possibles negligències en els acords d'INNOVA". Cal dir que Pérez ha insistit diverses vegades en aquesta crítica contra els tècnics municipals, de qui han dit "que han fet informes expansius sobre les resposabilitats penals dels exregidors municipals".

Preguntat sobre la negativa del consistori a fer públic el sou de Josep Prat i d'altres directius del hòlding d'empreses o de societats municipals, Pérez ha afirmat que "no ho vaig voler explicar perquè hi havia un contracte de confidencialitat i les xifres ara ens poden semblar molt altes però aleshores el mercat era ben diferent". L'exalcalde socialista ha mostrat la seva sorpresa pel fet que "l'actual alcalde -Carles Pellicer-, si després de vuits anys de ser en diferents consells d'administració d'INNOVA, argumenta desconeixement dels acords o de l'existència de determinades societats, potser li hauríem d'haver enviat una postal". 

Tibantor amb el convergent Albert Batet

La declaració de Lluís Miquel Pérez s'ha tibat a partir de les preguntes del diputat de CiU i alcalde de Valls, Albert Batet. El polític convergent vallenc ha definit a l'exalcalde de Reus com a "el pare de la criatura d'INNOVA" i li ha preguntat si se sentia orgullós de la seva creació. Pérez ha volgut respondre una part d'aquestes preguntes tot fent la comparació de la tasca que un i altre podien fer com a alcaldes, una resposta que no ha agradat a la presidenta de la Comissió de Sanitat, la també convergent Meritxell Borràs qui ha cridat l'atenció a Pérez. Batet ha preguntat quin procés s'havia seguit per contractar Carles Manté i per fixar-li un sou de 13 mil euros al mes. L'exalcalde ha dit que "aquesta quantitat pot semblar alta ara mateix però quan es va signar el contracte les coses eren diferents". L'alcalde i diputat vallenc ha continuat la seva intervenció sobre la persona que va ocupar el càrrec de l'arquitecte Batesteza un cop aquest va deixar el CatSalut. Una plaça que va ser ocupava per Jordi Lamas, número dos a la llista de Pérez a les passades eleccions municipals. L'exalcade ha afirmat que "no hi ha cap relació entre una cosa i l'altra". 

La Comissió de Sanitat ha finalitzat a les dotze de la nit, després de nou hores seguides de compareixences. La propera tongada serà de declaracions en seu parlamentària es portarà a terme el dia 1 de juliol amb la presència de l'alcalde Carles Pellicer, el secretari i interventor municipals.