La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Iniciativa turística

L'Ajuntament de Reus estudia instal.lar el mausoleu del General Prim a l'antic arxiu com a reclam turístic

Gaudí Centre, Antic Arxiu i Teatre Bartrina podrien ser tres punts d'una visita coordinada per a turistes

17/06/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge del trasllat del cos del General a l'Hospital de Joan que es va fer el setembre de l'any passat.

Una imatge del trasllat del cos del General a l'Hospital de Joan que es va fer el setembre de l'any passat.

Les despulles del General Prim i el seu Mausoleu -ja restaurat- com actractiu turístic. Aquest és un projecte amb el que treballa l'Ajuntament de Reus en un projecte que contemplaria la instal.lació -possiblement de manera provisional- de les seves restes a l'edifici del Castell del Cambrer, un equipament que va acollir durant molts anys l'Arxiu Municipal. 

La proposta que s'avalua aquests dies establiria la creació d'una ruta històrica a compartir entre el Gaudí Centre i el citat antic arxiu, a la plaça del Castell, amb la possibilitat d'ampliar al radi fins al Museu de Reus per tal de visitar l'exposició "Fortuny, el Mite". Una altra de les iniciatives que podria entrar en aquesta ruta passa per l'organització d'un espectacle per a turistes al Teatre Bartrina, complementat amb alguna altra acció relacionada amb el món de les degustacions gastròmiques. Tot i amb això, la utilització del Bartrina ha topat amb diverses dificultats relacionades amb la situació laboral del citat equipament ja que bona part de les vacances del seus treballadors estaven programades per aquests mesos d'estiu, en especial pel mes d'agost.

La utilització de l'antic Arxiu per tal d'instal.lar-hi aquesta mena de capella ardent del General Prim és una idea que no s'ha vist amb massa bons ulls des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus, ja que comptava en destinar aquest espai a una part del riquíssim fons biliogràfic de l'historiador Pere Anguera. Recordem també que mesos enrera s'havia arribat a parlar de la possibilitat que l'edifici del Castell del Cambrer, en concret la primera planta, pugués ser cedida a l'entitat Carrutxa a partir d'un conveni que es va signar amb l'anterior equip de govern tripartit. El nou consistori va refredar l'acord i el projecte d'instal·lar-hi un centre dedicat a la memòria oral i el patrimoni cultural que quedar -de moment- aturat.

Recordem que el sarcòfag del mausoleo on reposaven les restes del General Joan Prim van ser taslladades des del Cementir de Reus fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya a Sant Cugat del Vallès per tal de realitzar-ne la seva restauració. Una tasca que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona que dedicarà prop de 50 mil euros a aquest projecte de recuperació del mausoleo.