La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Balanç de dos anys de govern CiU i PP

Pellicer: "Abans, a Reus, els plats es cuinaven d'una manera molt diferent de com sortien a taula"

L'alcalde ha carregat contra el PSC a qui ha acusat de "no recordar que ells han governat aquesta ciutat molt anys"

11/06/2013 | Per Joan Carrion

La roda de premsa s'ha fet a les noves instal.lacions de Fira de Reus.

La roda de premsa s'ha fet a les noves instal.lacions de Fira de Reus.

El govern municipal de la ciutat de Reus, resultat del pacte signat fa dos anys per Convergència i Unió i el Partit Popular, ha fet aquest matí balanç d'aquesta meitat de legislatura. El lloc escollit ha sigut una de les sales de la nova Fira de Reus, un nou equipament que suposa actualment un deute per l'Ajuntament de Reus de més de 37 milions d'euros i que el govern confia en liquidar a finals de juliol si finalment es concreta l'acord amb l'empresa Metrovacesa.

Pellicer -flanquejat per les tinent d'alcalde, Alicia Alegret i Teresa Gomis i amb la resta de regidors darrera- ha dedicat una part important del seu discurs a fer una mena de repàs de les actuacions realitzades pel govern que presideix amb un lema principal "hem fet pel que tenim com a conseqüència de la delicada situació econòmica que ens hem trobat". Una realitat però que seria ben diferent si "la Generalitat liquidés els més de 62 milions d'euros que ens deu actualment", una afirmació que ha completat tot fent referència al govern de Madrid "perquè tots patim aquesta situació en cascada, si Madrid no paga no ho pot fer la Generalitat". Pellicer ha manifestat que "si cobréssim això i els 38 milions d'euros de l'empresa Metrovacesa, la cosa canviaria radicalment". L'alcalde de Reus ha volgut transformar aquesta xifra en pessetes segurament per donar-li encara més pes, "és que estem parlant de més de 15.000 mil·lions de les antigues pessetes", ha manifestat. Carles Pellicer ha insistit -una vegada més- en el fet que "no ens pensàvem que ens trobaríem les coses tan malament pel que fa a la realitat econòmica, "als anteriors mandats -en els que ell n'era regidor a l'oposició- les coses es cuinaven de manera molt diferent de com es servien després a taula". De fet ha sigut una compareixença plena de metàfores per definir la visió del govern actual després d'aquests dos anys. 

Visió positiva de ciutat

Pellicer ha continuat la seva relació de "fites aconseguides" amb certes dosis de triomfalisme que han provocat més d'una cara d'escepticisme en alguns dels membres de la resta de govern que l'han acompanyat. L'alcalde ha afirmat en un moment determinat que "hem superat alguns dels temes de manera excepcional, hem adoptat moltes decisions des del primer dia i hem tingut un govern molt fort durant aquest temps". En el capítol "d'èxits assolits" per Pellicer es poden citar: "el treball de l'Agència de Turisme Reus Promoció-"venen més turistes que mai", ha dit- , la Borsa de LLoguer Assequible, el Servei de Mediació Hipotecària, la implantació del Clúster informàtic, una política fiscal moderada, les bonificacions a les empreses, la tasca realitzada per mantenir una ciutat neta, ordenada i segura, i el manteniment de la capitalitat comercial i cultural", entre d'altres aspectes positius citats per l'alcalde.

Carles Pellicer -a preguntes dels mitjans de comunicació- ha passat per sobre de les notícies relacionades amb el batibull judicial relacionat amb el govern de la passada legislatura que "han fet sortir la ciutat per aspectes negatius, quan la realitat és una altra, tenim una ciutat plena de vitalitat". En aquest sentit, Pellicer ha anunciat que el dia 1 de juliol compareixerà en una sessió del Parlament de Catalunya que investiga la gestió sanitària catalana dels darrers anys.

Pel que fa a la negociació amb Metrovacesa, tot i afirmar que veu "l'ampolla mig plena, no podem dir res fins que finalitzi el termini establert per mantenir la revocació amb l'empresa o bé anul·lar el conveni de manera definitiva, encara no hi ha res tancat". Per cert que Pellicer ha explicat que aquests dies la companyia immobiliària -a petició de l'Ajuntament- ha reposat moltes de les tanques del perímetre de l'entorn de la ferralla del futur centre comercial "per qüestions de seguretat i perquè ens ho havien demanat els veïns".

Pel que fa a infraestructures, el govern ha concretat que demà dimecres viatjarà a Madrid al Ministeri de Foment perquè "hem mantingut l'aposta per l'aeroport i perquè volem parlar de les connexions ferroviàries i exigir la construcció de l'estació intermodal al sud de l'aeroport". Aquesta darrera, una construcció que Foment ha desat al calaix, tal com va avançar aquesta revista digital. Demà es desvetllarà si finalment, el projecte es portarà a terme algun dia.

Els partits de l'oposició

En un altre punt de la seva compareixença, l'alcalde ha lloat l'actitud dels grups de la CUP i ARA Reus a l'oposició "amb qui tinc una relació correcta, encara que hi ha situacions puntuals polítiques concretes de desacord que són comprensibles". Però per contra ha criticar durament l'actuació del PSC ja que "sembla que no recordi que els socialistes han governat aquesta ciutat durant molts anys, la seva memòria deu ser molt curta" i ha lamentat "que ara per ara no ens recolza mai res".

Pellicer ha insistit diverses vegades en "la fortalesa del govern de CiU i el PP i en el treball realitzat per la Primera Tinent d'Alcalde, Alicia Alegret".  Alegret ha fet una breu intervenció al final de la roda de premsa per manifestar que "hem posat a la pràctica un nou plantejament de treball, molts diferent al tripartit que tenia tres parcel·les definides i tothom anava a la seva. Nosaltres hem donat importància a temes de micropolítica d'una altra manera". Alegret ha reivindicat la possibilitat de privatitzar serveis "també per qüestions ideològiques si pensem que pot ser positiu per a la nostra ciutat". 

Com a curiositat cal dir que en la compareixença d'avui hi ha faltat Hipòlit Montseny ja que es troba de viatge a Extremadura tot acompanyant una associació de la capital del Baix Camp.